PE är en ledande aktör inom byggkonstruktion. Vi anlitas ofta för komplexa uppdrag och är specialister på höga hus. Vi är en pålitlig partner som utgår ifrån kundens förutsättningar och behov för att hitta de mest kreativa och smarta lösningarna.

Bredd, höjd och hållbarhet
Vi tar oss an alla typer av hus, ny- och ombyggnad, stora som små projekt. Vi anlitas ofta för de mest komplexa uppdragen, våra kunder har till exempel gett oss förtroendet att konstruera några av Sveriges högsta byggnader. Vi ser hållbarhet i många olika perspektiv och är kundens rådgivare i tidiga skeden med uppdrag att identifiera smarta lösningar.

En ingång till tusen kompetenser
När du anlitar oss har du kontakt med en uppdragsansvarig genom hela projektet. Vi sätter samman ett team med de bäst lämpade för att lösa uppdraget. Vid behov kan teamet kompletteras med andra kompetenser inom PE. Det kan till exempel vara expertis inom arkitektur, installation, projektledning, strategi, hållbarhet och energieffektivisering.

Projektering och visualisering
Vi tillämpar de senaste beräknings- och redovisningsprogrammen och klarar alla typer av statiska beräkningar och dimensioneringar. Projekteringen utförs i huvudsak i Tekla Structure och Revit.

Vi har mångårig erfarenhet av BIM-projektering. Möjligheterna att skapa mervärden till våra kunder är stora. Genom att lägga stor vikt vid att fylla modellen med objektsbaserad information kan våra modeller användas till upprättandet av tidplaner, kalkyler och produktion. BIM-projektering underlättar också samgranskning med andra discipliner. Vi använder oss av växlande programvaror beroende av projekt och vi besitter även erfarenheter av att verka som samordnare i projekt.

Våra uppdrag
Vi arbetar med hela kedjan från de första idéerna till uppföljning av genomförda projekt. Vi arbetar med både offentliga och privata beställare inom hela bygg‐ och fastighetssektorn.

Våra tjänster
Vi har en bredd av tjänster och finns respresenterade runt om i Sverige, Hör av dig till våra kontaktpersoner så berättar vi mer!

  • Höga hus
  • Stålkonstruktioner
  • Träkonstruktioner
  • Betong och prefabricerade betongelement
  • Grundkonstruktioner
  • Grundförstärkning
  • Tak och fasad

Relaterade tjänster
Markprojektering, Fukt, Byggfysik

Är du vår nya expert på byggnader?
Vill du vara med och optimera framtidens byggnader? Då har vi ett roligt jobb för dig. Just nu söker vi många nya medarbetare. Spana in dina möjligheter hos oss! Läs mer på vår karriärsida>
___

Nordens högsta kontorhus och skyskrapan på kajen. Experterna berättar om lösningarna.

 

Ny- och ombyggnad i city. "Det är inte bara nybyggnad, det är så mycket mer".

 

Referenser inom Byggkonstruktion
Höghuskajen på Söder | Liljeholmskajen, Stockholm
Nordens högsta kontorshus | Citygate, Göteborg
Moderniserat center för sport | Arena Älvhögsborg, Trollhättan
Visa fler referenser