Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Projektfilmer

Vi erbjuder innovativa och hållbara lösningar i byggprocessens alla skeden och hjälper våra kunder med utmaningar i stora som små projekt. Vårt fokus är byggnader och deras närmiljö och vi tar ansvar för att hitta den smartaste lösningen och skapa högsta möjliga värde i varje enskilt uppdrag.

Stabil konstruktion för stadens högsta hotell

Det drygt 100 meter höga Draken blir Göteborgs högsta hotell. Följ med när PE, Balder samt K21 berättar om projektets utmaningar och spännande lösningar.

Byggnad för forskning och utbildning i världsklass

Nya Ångström är det största projektet i Uppsala universitets historia. Följ med när våra arkitekter och specialister berättar om byggnaden tillsammans med Akademiska Hus och Uppsala universitet.

Minimal energianvändning och optimalt inneklimat

Platinan är Göteborgs nya samlingsplats med 60 000 kvadratmeter hotell, kontor och mötesplatser. Här berättar vi om uppdraget att uppnå minimal energianvändning och optimalt inneklimat.

Arkitektur för livet vid havet

Under ett decennium har vi tillsammans med kunden förädlat Mossholmen Marina i Göteborgs till ett attraktivt bostadsområde för fritids- och åretruntbostäder, kajpromenad och båthamn.

Komplex konstruktion för nya Caprea

På en av få tillgängliga tomter på Östermalm i Stockholm uppförs ett nytt bostadshus där det tidigare låg en bensinmack. PE är involverad i projektets byggnadskonstruktion från start till färdigställande.

Skräddarsytt team för hållbara bad

Följ med till bygget och se visualiseringar av Hällefors första badhus. PE bistår brett med specialistkompetens inom badhus, projektledning, arkitektur, konstruktion och byggteknik.

Innovation på hög höjd

Science Park Towers är Jönköpings nya landmärke. PE har medverkat från tidig start vid planering och uppförande som en sammanhållande kraft för ett intensivt samarbete mellan geoteknik och konstruktion.

Nybyggnad i innerstadsmiljö

Nybyggnad för H&M bakom 1800-talsfasad i Göteborg och ny kontorsbyggnad mitt på Söder i Stockholm. Följ med när våra experter berättar om kvarteret Nattugglan 14 och Herrnhutaren!

Komplexa höghusprojekt

Nordens högsta kontorsbyggnad Citygate och skyskrapan Kajplats 6 på höghuskajen i Liljeholmen är exempel på Sveriges mest komplexa höghusprojekt idag. Här berättar vi om lösningarna.

Modernisering av center för bad, sport och friskvård

Här berättar kunden om framgångsfaktorerna vid moderniseringen av Arena Älvhögsborg i Trollhättan. PE var byggprojektledare, byggnadskonstruktör och sakkunniga för energi, brand och fukt.

Ny torgbyggnad och mötesplats i Trollhättan

Målet med ombyggnationen av Drottningtorget var att skapa en mötesplats för alla. PE var huvudkonstruktör, projekteringsledare och projektledare. Följ med när vi berättar om lösningarna!

Innovativt kontorshus i trä

A Working Lab i Göteborg är exempel på projekt där innovation och teamwork har resulterat i hållbara resultat. PE stod för innovationsledning för träbyggnad, konstruktion och akustik.