Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Vår historia

En stolt historia

PE grundades 2006 men vår historia sträcker sig tillbaka till 1950-talet. Förvärv har varit avgörande för vår snabba tillväxt och de företag som vi fått glädjen att ta in i PE har varit några av branschens mest kompetensstarka. Vi finns idag i hela landet och är experter på vår lokala marknad.

Vår historia startade

1950

PE grundades

2006

Vi börsnoterades

2018

Ett namn och varumärke

2019

Tydlig vision från start

Vi grundades 2006 under namnet Projektengagemang och redan från start var visionen tydlig: att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Grunden var en stark tro på varje medarbetares personliga drivkraft. Idén var att utveckla branschen och skapa något nytt genom att erbjuda smarta helhetslösningar och integrerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad.  

Tillväxt genom strategiska förvärv

Förvärv har varit avgörande för vår tillväxt och idén kring vårt växande har alltid varit tydlig. För att vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling behöver vi de mest kompetenta medarbetarna. Genom åren har vi förvärvat ett trettiotal bolag – och det är summan av dessa som i dag är PE. Så trots att bolaget grundades först 2006, sträcker sig vår historia tillbaka till 1950-talet.  

Börsnotering samt ett enat namn och varumärke

Redan från start var siktet inställt på att en dag börsnoteras och det målet nådde vi 2018. För att kunna fortsätta resan mot vår vision tog vi 2019 ett stort och viktigt steg när vi konsoliderade bolaget och samlade koncernens samtliga varumärken och den operativa verksamheten under ett enat namn och varumärke – PE Teknik & Arkitektur. Den börsnoterade koncernen som äger PE heter dock fortfarande Projektengagemang.

Kompetensstarka bolag som idag är en del av PE

Här är ett urval av de bolag som idag är en del av PE: Gärdhagen Akustik, Mats & Arne Arkitektkontor, Integra Engineering, PreCendo, FAST Engineering, Smedjan Projektledning, ROOF Arkitekter, Sture Byberg Ingenjörsbyrå, Konkret Rådgivande Ingenjörer, HJR Projekt-El, Temagruppen, Tellstedt.

Tillsammans mot framtidens hållbara samhälle

Framåt växer vi både organiskt och genom förvärv. Vi består av starka team över hela landet, är experter på våra lokala marknader och arbetar alltid nära våra kunder. Tillsammans fortsätter vi nu resan mot framtidens hållbara samhälle och vi gör allt för att underlätta utvecklingen.

Drivs du också av viljan att förnya och förbättra?

Vi är proaktiva, har viljan att förnya och drivs av att göra verklig skillnad. Det betyder att vi inte bara följer utvecklingen. Istället är vi med och driver den. Tillsammans skapar vi byggnader med bredd, höjd och hållbarhet. Drivs du också av viljan att förnya och förbättra? Spana in dina möjligheter hos oss!