Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Byggnadsfysik

Byggnadsfysik för framtidssäkrade byggnader

Vid såväl nyproduktion som renoveringar, om- och tillbyggnad ställs i dag höga krav på att byggnader ska göras friska och ha ett bra inomhusklimat. Samtidigt är energieffektivitet och klimatprestanda viktiga frågor i ljuset av branschens och samhällets klimatmål. För att hjälpa kunden att möta alla behov hjälper PE till att implementera innovativa och hållbara lösningar inom byggnadsfysik.

Byggnader måste hålla i längden

För framtiden möter våra byggnader en rad utmaningar och vi behöver bygga hållbart, både ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Nya och befintliga hus ska även erbjuda god inomhusmiljö och vara fuktsäkra för att människor ska må bra och prestera väl i bedriven verksamhet. För att klara klimatutmaningen måste klimatbelastning begränsas och energieffektiv drift uppnås. PE har spetskompetens inom byggnadsfysik och hjälper kunder med miljöcertifieringar, energifrågor, inneklimat, fuktsäkerhet, besiktningar av olika slag och klimatdeklarationer.

Fuktsäkerhet

Fuktsäkerhet är en viktig del av byggprocessen, från tidig projektering till färdig byggnad. Vi har lång erfarenhet av fuktsäkerhet enligt rutinerna i branschstandarden ByggaF och erbjuder följande tjänster;

Diplomerad Fuktsakkunnig
Fuktsäkerhetsprojektering
Fuktberäkningar (Uttorknings-, omfördelningsberäkningar)
Skadeutredningar
Fuktronder
RBK-mätningar
Detaljutformning och granskning av byggnadstekniska detaljer

Relaterade tjänster

Vi är experter på byggnader och deras närmiljö. Oavsett om det är en helhetslösning eller enskild expertis som behövs, har vi alla kompetenser hos oss. Vi tar ansvar för att hitta den smartaste lösningen och skapa högsta möjliga värde i ditt projekt.

Klimatsmart byggande

För att nå klimatmålen krävs att vi tillsammans förändrar sättet att planera och genomföra byggprojekt. Det räcker inte längre med att klimat- och energiexperter arbetar med hållbarhetsfrågorna. Det krävs innovativa lösningar och en plan- och byggprocess som präglas av samverkan mellan alla discipliner för att bygga klimatsmart.

Vill du veta mer om Byggnadsfysik?

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv kortfattat ditt ärende och din ort så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vi ser fram mot att höra från dig!