Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Visualisering

Visualiseringar ger liv åt drömmar och form åt framtiden

Många har idag stort behov av att kunna visa upp planerade byggnadsprojekt på ett tilltalande sätt. 3D-illustrationer, visualiseringar, animationer och även virtuella rundvandringar kan här spela en viktig roll i planprocesser samt olika slags kommunikation kring marknadsföring av byggnader och platser. PE Teknik & Arkitekturs visualiserare skapar högkvalitativt material.

Hög kvalitet ger stor nytta

Att kunna visa upp bra visuellt material kopplat till byggnadsprojekt blir allt viktigare och ribban för kvalitet på illustrationer och animationer höjs hela tiden. När nya stadsdelar, kvarter, byggnader och utemiljöer planeras eller marknadsförs gäller det att kunna visa upp dem på ett sätt som känns både realistiskt och fördelaktigt. Arkitekter, stadsplanerare, projektutvecklare, fastighetsägare, mäklare och andra aktörer har under flera faser av plan- och byggprocessen stor nytta av högkvalitativt bild- och filmmaterial.

Kreativt arbete i nära samarbete

PEs professionella visualiserare är både erfarna och kreativa. Med hjälp av de senaste verktygen och teknikerna inom 2D och 3D-grafik skapar de illustrationer och animationer av högsta kvalitet. För att få en tydlig förståelse för kundernas önskemål och krav sker det kreativa arbetet i nära samarbete med dem. Arbetsprocessen innefattar ofta drönarfotografering för att kunna skapa fotomontage med 3D-modeller. Vi erbjuder oss även att skapa virtuella rundvandringar som möjliggör en immersiv upplevelse där miljön kan utforskas virtuellt genom 360 graders panorering.

Noggrann process

Vårt tillvägagångssätt i uppdragen är att följa en tydlig projektplanering med fastställda mål och leveransdatum. Tillsammans med kunderna säkerställer vi att alla deras krav uppfylls och att projektet levereras i tid och enligt budget. Med stort engagemang, omfattande kompetens och professionalism levererar vi slutresultat som överträffar våra kunders förväntningar samt låter dem presentera sin vision av sitt framtida byggnadsprojekt.

Ett projekt steg för steg

Olika metoder och tillvägagångssätt kan användas för våra kundprojekt inom visualisering, men detta är en vanlig process:

1. Förstudie/underlag

Vi planerar tid och plats för eventuell fotografering som ger oss ett underlag att jobba vidare med. Vid behov tar vi högupplösta bilder och videor från luften med drönare.

2. Modellering

En 3D-modell skapas av byggnaden med ett CAD-program, på den detaljnivå som krävs för att uppnå kundens önskemål. Med en korrekt 3D-modell från arkitekten går det snabbare.

3. Materialsättning

Texturer och material tillämpas på ytorna i den färdiga modellen. Illusionen av material som trä, sten, metall eller textil skapas genom att deras verkliga egenskaper efterliknas.

4. Ljussättning

En trovärdig och atmosfärisk scen skapas med hjälp av ljussättningen, vilken ger en specifik stämning. Med olika ljussimuleringar kan man även spegla varierade tidpunkter och väderlek.

5. Rendering

När allt är klart görs en rendering. Datorn gör alla beräkningar och kombinerar modellens egenskaper, ljussättning och material till en illustration, film eller virtuell rundvandring.

6. Redigering

Vid behov redigerar vi materialet för att justera kontraster, färger och andra detaljer för att göra scenen så presentabel som möjligt.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.