Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Attraktivt och flexibelt på Dockan

När Orkla Foods AB flyttade sitt huvudkontor från Eslöv till Dockan i Västra Hamnen valde Wihlborgs Fastigheter att anlita oss för att anpassa lokalerna för Orklas verksamhet och behov. Vi hade rollen som arkitekt, landskapsarkitekt och kontrollansvarig enligt PBL. Utmaningen i ombyggnaden var att utöka kontorsytorna och göra lokalen mer attraktiv och tillgänglig.

Lösningen var en ljusgård som öppnar upp och möjliggör en flexibel planering av lokalen. Nya fönster har tagits upp i fasaden för att ge ytterliggare ljusinsläpp. Resultatet av om- och tillbyggnaden blir en mer attraktiv fastighet, både invändigt och utvändigt.

I projektet diskuterades olika förslag för att profilera Orkla mot gatan och för att vitalisera gaturummet. Ett förslag var en ny entréhall och paviljong med plats för bland annat ett provkök, showroom samt en shop med Orklas produkter. Valet föll till slut på en struktur av pelare och balkar med samma volym som en tilltänkt entréhall. Orkla kommer att använda den nya ytan som eventyta och café. För att ytterligare vitalisera gaturummet har fastigheten öppnats upp för att skapa en förbindelse till kajen från gatan utan att behöva passera runt huset.