Gå direkt till textinnehållet
logotyp
Bild: SGBC

LEED-certifierad vinnare

Castellums kontorsfastighet The Rotterdam District ligger i hjärtat av den levande blandstad som växer fram i Södra Värtahamnen. Den tidigare SVT-byggnaden har moderniserats för att uppfylla höga krav på hållbarhet och energieffektivitet. PE har hjälpt fastighetsägaren med miljöcertifiering av byggnaden.

Värtahamnen är ett av Stockholms klassiska hamnområden och etablerades redan 1879. Nu pågår en omvandling av området som går in i en ny era i form av en modern blandstad. Nära kajen ligger den nu moderniserade fastigheten The Rotterdam District med en totalyta om cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Hållbart hus för välbefinnande

The Rotterdam District innehåller till största delen moderna, energisnåla kontorsytor, men här finns även en TV-studios, och en restaurang. Det ska vara en inspirerande arbets- och mötesplats med välbefinnande i fokus som gynnar kreativitet, produktivitet och välmående. Castellums högt ställda hållbarhetsambitioner understryks av att den moderniserade byggnaden med hjälp av PEs experter har certifierats enligt LEED O+M, en standard som ska minska miljöpåverkan från drift och underhåll av befintliga fastigheter.

Vinnare i Sweden Green Building Awards

Det här är ett projekt där flera kompetenser inom PE har samverkat och kunden har dragit nytta av vår bredd. Tillsammans med Castellum har vi uppnått Guld som betygsnivå och byggnaden vann kategorin Årets LEED O+M i prestigefyllda Sweden Green Building Awards.