Gå direkt till textinnehållet
logotyp
Bild: Uddevalla kommun

Ny simhall i Uddevalla

I anslutning till Rimnershallen byggs Uddevallas nya simhall Rimnersbadet. PE, som har lång erfarenhet inom just simhallar, är huvudkonstruktör i projektet på uppdrag av kommunens totalentreprenör Peab.

Uddevalla har sedan gammalt en stark simidrottstradition med många duktiga simmare. Snart kan nya generationer fostras i Uddevallabornas nya simhall som började byggas under sommaren 2021. Enligt plan ska den nya anläggningen tas i drift sommaren 2024.

En specialitet för PE

Simhallar är något av en specialitet för oss på PE. Under åren har vi varit med om att utreda, förprojektera, bygga, renovera, besiktiga eller göra underhållsplaner för säkert hälften av Sveriges badhus. Bland de senaste årens projekt finns det nya badhuset i Hällefors och Arena Älvhögsborg i Uddevallas grannkommun Trollhättan.

– Vi har en stark kunskapsbas att luta oss mot. I simhallen i Uddevalla blir det till exempel många betongkonstruktioner där detaljerna är viktiga för att säkerställa god funktion. Här har vi som jobbar i projektet omfattande egna erfarenheter av liknande byggprojekt. Dessutom kan vi samverka med andra kollegor inom PE som också har arbetat med de frågeställningar som dyker upp i samband med planering och byggnation av just simhallar, säger Tommy Andersson, uppdragsansvarig konstruktör på PE.

Fakta om Rimnersbadet

Den nya byggnaden på totalt 5 400 m2 BTA blir en simhall helt ovan mark, med teknikdelarna på första plan, bassängerna på våning två och bland annat övre läktare på våning tre. Här ryms en 50-metersbassäng med tio banor och integrerad hoppbassäng, en bassäng för simundervisning, SM-standard för 25-meterstävlingar, barnbassäng, läktare med 500 fasta platser och möjlighet att utöka med ytterligare 330 mobila platser, foajé, reception, kafé och omklädningsrum.