Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Slitstark lekplats och samlingspunkt

Gestaltningen av Bandängens lekplats bygger på temat att upptäcka naturen ”liten som en myra”. Utrustning, materialval, växtval och färger anspelar på naturen och i asfalten kan man hitta djurspår. Den utmanande höjdsättningen i området har utnyttjats genom gradänger i trä och rutschbanor i sluttningar.

Bandängens lekplats i Bandhagen är en populär samlingsplats för familjerna i söderort. Den är fint belägen intill en parklek, en stor gräsyta, och ett skogsparti och därför mycket välbesökt. Slitaget på lekplatsen är stort vi fick uppdraget att rita en helt ny lekplats på samma plats som den tidigare.

Mycket att upptäcka

Gestaltningen bygger på temat ”Liten som en myra”. Utrustning, materialval, växtval och färger anspelar på naturen och olika djurspår kan hittas här och var. Vi har också haft ett samarbete med en konstnär som har gjutit olika djur i betong som har placerats ut i lekparken. Utrustningen består av en multisportplan, gungor, ett stort rutchtorn, en mindre rutchbana, snurr-karusell och parkourutrustning. I mitten av lekplatsen finns en samlingsplats som kantas av en sittvänlig gradäng och över platsen hänger linspänd belysning.

Utmanande höjdsättning

Den utmanande höjdsättningen i området har utnyttjats genom att anlägga gradänger i trä och rutchbanor i sluttningar. Den är anpassad till lågstadiebarn, tål slitage och är ett bra komplement till parkleken intill.