Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Nya energieffektiva simhallar i Bålsta, Gränby och Lidingö

Nyheter

En stor del av landets simhallar har i dag uppnått sin tekniska livslängd. PE har bred expertis inom simhallar och har under åren fått förtroende att utreda, förprojektera, bygga, renovera, besiktiga eller göra underhållsplaner för många av Sveriges badhus. Via Gullikssons El har PE nu anlitats för projektering av el-, tele- och säkerhetssystem för nya simhallar i Bålsta och Gränby samt elprojektering för en ny anläggning på Lidingö.

Simhallen i Bålsta i uppländska Håbo kommun var i så dåligt skick att en helt ny nu byggs på dess tidigare parkering. Endast rehab- och relaxavdelningen behålls och byggs ihop med den nya simhallen, som planeras öppna sommaren 2024. I nybyggnadsområdet Dalénum på Lidingö byggs också en ny, modern simhall för dagens behov och verksamheter som ska öppna hösten 2025. Sist ut av trion är Uppsala kommun som till 2026 planerar att bygga en ny, modern simhall i stadsdelen Gränby, som en del i att både ersätta snart uttjänta äldre anläggningar och möta ökade behov hos en växande befolkning.

PEs konsulter inom el, tele och säkerhet (ETS) har etablerat ett gott samarbete med firman Gullikssons El, som har installationsuppdrag från entreprenören COBAB inom alla de tre simhallsprojekten. PEs uppdrag att projektera ETS-systemen för den nya simhallen i Bålsta ledde vidare till ett nytt projekteringsuppdrag vad gällde elsystemen för simhallen på Lidingö och sedan till projektering av ETS-system för Gränby simhall.

– Simhallar innebär alltid intressanta och utmanande projekt med mycket installationer i en utmanande miljö. Det finns också många brukargrupper med olika behov och önskemål att ta hänsyn till. Vår uppgift är att inom givna budgetramar säkerställa en energieffektiv och i förvaltningsskedet lättskött simhall som håller över tid. Som i alla projekt är det viktigt att se till helheten och nyckeln till framgång är god samordning, samt öppenhet och lyhördhet från alla parter, säger Per Edlund, Sektionschef för ETS på PE.

Bilder

Relaterade projekt

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.