Citygate i Göteborg blir Nordens högsta kontorshus med sin imponerande höjd på 144 meter - här får hyresgästerna fri utsikt över stora delar av staden. På uppdrag av Skanska är PE huvudkonstruktör och projektör av stommen.

Byggnaden kommer att bestå av 36 våningar med en uthyrningsbar yta på 42 000 kvadratmeter. Från fastigheten får hyresgästerna fri utsikt över stora delar av Göteborg ända ut till hamninloppet. Skrapan väntas stå inflyttningsklar under andra kvartalet 2022.

"Det är glädjande att få bidra till utvecklingen av Göteborg och skapa detta spännande kontorsprojekt och landmärke med en konstruktion i framkant" säger Per-Anders Ericsson, Regionchef, Skanska Hus Göteborg i ett pressmeddelande. Läs mer om projektet på Skanskas hemsida.

Lösningar för ett komplext höghusprojekt
Citygate är ett av Sveriges mest komplexa höghusprojekt idag. Hör ansvariga konstruktörer och experter på PE berätta om lösningarna i videoklippet nedan.

 

Citygate som beräknas stå klar 2022 blir Nordens högsta kontorshus med sina 144 meter.

PE är huvudkonstruktör och projektör för byggnaden som uppförs precis vid Ullevi, i anslutning till E6 och E20. Bild: Skanska/Henning Larsen Architects

Citygate blir ett nytt landmärke i Göteborg. Bild: Skanska/Henning Larsen Architects