Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Högsta nybyggnadskvalitet på uppmärksammade Ledplastikcentrum

Förnyelsen av Ledplastikcentrum vid Bromma sjukhus ett tydligt exempel på hur en äldre byggnad kan omvandlas till högsta nybyggnadskvalitet. PE Teknik & Arkitektur är på uppdrag av Skanska ansvariga byggnadskonstruktörer i detta uppmärksammade projekt.

Vectura förvärvade Bromma sjukhus 2020 med visionen att omvandla en tekniskt uttjänt vårdbyggnad till ett levande centrum för vård och omsorg. Bromma sjukhus beräknas vara helt färdigställt år 2024, men flera verksamheter har redan flyttat in. Däribland Ledplastikcentrum som nu bedriver vård i en toppmodern operationsmiljö för höft- och knäledsplastiker.  

PEs byggnadskonstruktörer har projekterat ombyggnaden med fokus på att tillgodose fortsatt god robusthet i stommen trots nya håltagningar och ökade krav på belastningar. Projekteringen skedde i nära samarbete med Skanska under pågående produktion samt kvarsittande hyresgäster. 

Utmärkelser och nomineringar

Ledplastikcentrum har nominerats till Vårdbyggnadspriset som delas ut av Forum Vårdbyggnad. Detta är inte det första erkännandet för Ledplastikcentrum, som även har nominerats till European Healthcare Design Awards.  White är ansvariga arkitekter. Läs mer om projektet på whitearkitekter.com.