Gå direkt till textinnehållet
logotyp

SISAB förnyar ramavtal inom VVS med PE Teknik & Arkitektur

Pressmeddelanden

SISAB har tecknat ramavtal med PE Teknik & Arkitektur för tjänster inom VVS. Det nya avtalet gäller från 1 oktober 2023 och sträcker sig över två år, med möjlighet till förlängning om ett plus ett år.

Det kommunala bolaget SISAB ansvarar för Stockholms kommunala skolfastigheter inklusive drift, underhåll, om-, ny- och tillbyggnation. Dagligen vistas inte mindre än 200 000 barn, unga och vuxna i SISABs skolmiljöer. PE har redan pågående ramavtal inom ett antal områden med SISAB (se lista nedan) och det nya ramavtalet för VVS-tjänster förlänger ett tidigare avtal.

– Det känns mycket bra att PE nu får förnyat förtroende. Vi har etablerat ett gott samarbete med SISAB. Bolaget gör stora investeringar i skolorna för Stockholms kommande generationer och förstår verkligen värdet av innovativa och hållbara lösningar. Ett exempel på ett pågående projekt där vi hjälper SISAB är ombyggnaden av Abrahamsbergsskolan i Bromma, säger Per Löfström, Affärsområdeschef VVS på PE.

Övriga pågående ramavtal med SISAB:

  • Akustik
  • Kontrollansvarig enligt plan- och bygglagen
  • Byggnadssimulering
  • EL/tele, lås, brandlarm och solceller
  • Geoteknik och markmiljö

Relaterad information

VVS-design för minimal energianvändning och optimalt inneklimat

Rätt designade VVS-system är en viktig nyckel till hållbart byggande. Dels är det avgörande för hur mycket energi en byggnad eller anläggning använder. Vidare måste flexibilitet för ett varierat användande över tid byggas in från början. PEs experter har kunskap och erfarenhet för att alltid hitta de mest energieffektiva och bästa lösningarna för kundens behov.

Klimatsmart byggande

För att nå klimatmålen krävs att vi tillsammans förändrar sättet att planera och genomföra byggprojekt. Det räcker inte längre med att klimat- och energiexperter arbetar med hållbarhetsfrågorna. Det krävs innovativa lösningar och en plan- och byggprocess som präglas av samverkan mellan alla discipliner för att bygga klimatsmart.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.