Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Marika Axén ny arkitekturchef på PE

Pressmeddelanden

Marika Axén tillträder som ny chef för PEs arkitekturverksamhet och blir en del av företagets ledningsgrupp. Med omkring 130 arkitekter fördelade på sju orter inom husarkitektur, landskapsarkitektur och inredningsarkitektur blir hon ansvarig för en av Sveriges största arkitektgrupper.

– Det är glädjande att kunna presentera Marika Axén som vår nya chef inom arkitektur. Med Marika får vi en kundfokuserad, engagerad och erfaren ledare med en stark kommunikativ förmåga. Hon har bred kunskap om marknaden och vet vad som krävs för att vår arkitekturverksamhet ska kunna ta ytterligare kliv under de kommnade åren, säger Helena Hed, VD och Koncernchef på PE.

Marika Axén har arbetat som arkitekt i över 25 år och har erfarenhet från arkitekturens alla skolor. Hon har tidigare arbetat på bland annat Nyréns Arkitektkontor och anställdes 2007 på Tema Arkitekter som 2017 förvärvades av PE. På PE har Marika ansvarat för delar av arkitekturverksamheten men blir nu alltså chef för hela affärsområdet.

– Jag är glad att få förtroendet att leda och utveckla en av landets största arkitektverksamheter. Vi står inför stora utmaningar och vi på PE ska bidra till en positiv och hållbar utveckling tillsammans med våra kunder. I starka team med ingenjörer och andra specialister är det vi arkitekter som formar morgondagens byggnader och samhällen, säger Marika Axén, affärsområdeschef Arkitektur på PE.

PEs affärsområde Arkitektur består idag av cirka 130 arkitekter och finns på sju orter runt om i Sverige. Uppdragen finns mestadels inom stadsplanering, fastighetsutveckling, bostäder, kontor, hyresgästanpassning, handel, industri, skolor och offentliga rum.

Några exempel på våra projekt:
Närlundaskolan i Askersund
Ångströmlaboratoriet i Uppsala
Pannhuset & Grannhuset i Mölndal

Ladda ned pressmeddelande