Gå direkt till textinnehållet
logotyp

En hållbarhetsdag för PEs traineer

Nyheter

PE Teknik & Arkitekturs traineeprogram, som ger nyexaminerade en riktigt bra introduktion till PE och vår bransch, pågår för fullt. Under tio månader medverkar deltagarna i ett exklusivt program som består av utbildning, mentorskap och nätverksträffar. Nyligen var det dags för en dag med full fokus på hållbarhet för traineerna.

För PE är hållbarhet en del av vår affärsstrategi och ett fundament som genomsyrar vårt värdeskapande för kunder, övriga intressenter och samhället i stort. I förra veckan var det dags för våra traineer att fördjupa sig i hur vi arbetar med hållbarhet. Hållbarhetsdagen hölls ihop av Charlotte Gyllenhammar, affärsområdeschef för Miljö, tillsammans med hållbarhetscoacherna* Pontus Strömberg, Emy Tiderman och Sofia Wollmann. På agendan stod hållbarhetslagstiftning, PEs hållbarhetsarbete och hållbarhetsmål, och hur vi som rådgivare och kunskapspartner kan hjälpa våra kunder att bidra än mer till klimatomställningen.

– Vi på PE har höga ambitioner att bidra till samhällets gröna omställning. Under denna dag fick jag förmånen att prata med årets fantastiska traineer om hållbarhet i praktiken, EUs gröna taxonomi och cirkuläritet. Vi pratade om mod och att våga utmana våra kunder att göra långt mer inom klimat och hållbarhet än de tänkt sig från början. Jag är verkligen imponerad över våra traineer och den kunskap de har redan nu, som de har med sig direkt från skolan, säger Charlotte Gyllenhammar.

Våga utmana till att ta kloka och hållbara beslut

Ett genomgående tema under dagen var mod – att våga ställa frågor och utmana våra kunder att ta än mer kloka och hållbara beslut. Traineerna fick också i grupper reflektera kring hur hållbarhet går till i praktiken och hur det kan appliceras i olika projekt. William Thulin är byggnadskonstruktör på PE i Göteborg och en av traineerna. Han har gått Samhällsbyggnadsprogrammet på Chalmers Tekniska Högskola och tog examen 2023.

– I mitt dagliga arbete lär jag mig att bli en bra konstruktör. På trainee-träffarna lär jag mig att bli en bättre konsult. Där finns utrymme att diskutera de lite större och bredare frågorna och samtidigt få en bra bild av hur PE i stort jobbar som företag. Från hållbarhetsdagen tar jag med mig matnyttig information om EU:s nya direktiv gällande hållbarhetsrapportering (CSRD). Jag tar också med mig hur komplexa hållbarhetsfrågor kan vara, men att de faktiskt går att lösa med rätt approach och inställning, säger William Thulin.

*PEs Hållbarhets- och innovationsråd arbetar med konkreta frågeställningar kring vad vi på PE kan göra för att accelerera omställningen mot ett klimatsmart och hållbart samhälle. Rådets medlemmar består av hållbarhetscoacher som arbetar i uppdrag och nära kund.

Läs mer:
Vårt traineeprogram har startat>
PEs traineeprogram>

Relaterad information

Hållbarhet på PE

Som ledande konsultföretag med fokus på byggnader och deras närmiljö befinner vi oss i centrum av de pågående omvärldsförändringar som kräver en hållbar utveckling. Hållbarhet är ett fundament som genomsyrar vårt värdeskapande för kunder, övriga intressenter och samhället i stort.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.