Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Ta del av podcast från Ingenjörsdagen

Nyheter

Den 23 november deltog vi på Ingenjörsdagen. Charlotte Gyllenhammar, affärsområdeschef för Miljö på PE, deltog under dagen i en podcast med temat “Hur kan vi uppnå framtidens hållbara samhällsbyggande?” tillsammans med Jenny Svärd, vd för Byggmaterialindustrierna.

Ingenjörsdagen är en årlig händelse som firas för att hylla och uppmärksamma ingenjörernas roll och bidrag till samhället. Under dagen anordnas event och diskussioner i olika format, bland annat den livesända podcasten Brainpodden där inbjudna experter diskuterar komplexa frågor, utforskar innovativa lösningar och delar med sig av sina insikter.

I podcasten utforskar Charlotte Gyllenhammar, affärsområdeschef för Miljö på PE  och Jenny Svärd, vd för Byggmaterialindustrierna hur branschen behöver samarbeta för att påverka den hållbara utvecklingen.
Ta del av podcasten i efterhand>

Du får ta del av insikter och konkreta exempel på hur Byggmaterialindustrierna arbetar för industrins gröna omställning, förändring av energi- och materialförsörjningsfrågor och cirkularitet. Samt hur vi på PE Teknik & Arkitektur genom att arbeta tvärdisciplinärt utmanar både oss själva och kunderna att hitta innovativa och hållbara lösningar utifrån en arbetsprocess där klimatutsläpp är en styrande parameter jämte kostnad, design, kvalitet och funktion i byggprocessen.

Denna podcast riktar sig till alla som är intresserade av att lära sig mer om hur vi tillsammans kan driva förändring för att skapa en hållbar framtid inom samhällsbyggande. Särskilt för de som har klimatfrågan högt upp på agendan. Charlotte Gyllenhammar och Jenny Svärd utforskar hur faktorer som styrmedel och politiska beslut påverkar branschens utveckling och vilka spännande innovationer som sker inom branschen.