Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Severin Holzer-Graf ny IT-chef på PE Teknik & Arkitektur

Nyheter

Som ett led i arbetet med att möta både kundernas och PEs interna framtida behov inom IT och digitalisering har Severin Holzer-Graf rekryterats som IT-chef till PE. Han kommer leda det strategiska och operativa arbetet inom IT och digitalisering, med fokus på den digitala transformationen och affärsutvecklingen som behövs för planering av hållbara städer och samhällen.

Severin har bred kompetens och över tio års erfarenhet inom IT och digitalisering, och kommer senast från återförsäkringsbolaget Catalina Re i Zürich där han arbetade med IT-transformation. Vi bad honom berätta lite om sig själv och om hur han ser på utvecklingen inom IT framöver.

Vad lockade dig till PE och det nya jobbet?

Jag tyckte att både jobbet och PE som bolag lät väldigt intressant. Målbilden är tydlig, år 2025 ska PE vara främst på byggnader och deras närmiljö, och det ska bli roligt att vara med på denna resa och få bidra med mina erfarenheter. Som företag deltar PE aktivt i den gröna omställningen, och jag ser fram emot att inom IT hitta ännu fler möjligheter att bidra till detta.

Hur ser du på utvecklingen inom IT på PE?

Det är viktigt att IT-avdelningen är en strategisk affärspartner till verksamheten med starkt affärssinne och kundfokus. Om PE ska vara främst och leverera högt kundvärde behöver vi helt enkelt också ha de främsta digitala lösningarna. Sedan är pålitlig och säker IT-drift en förutsättning för att vi ska kunna göra vårt dagliga arbete, den ska vi fortsätta att leverera med hög kvalitet.

Vilka innovativa digitala lösningar inom samhällsbyggnadsbranschen tycker du är spännande?

Idag skapas smarta och hållbara byggnader formade för framtiden genom digitalisering, och man kan till exempel minska energianvändningen genom datadrivna lösningar. Trenden inom fastighetsautomatisering går mot PropTech där man har data av helintegrerade byggnader tillgänglig i molnet för att övervaka, styra och optimera. Sedan byggs det AI-lösningar kring processer för återbruk av byggmaterial så att tillgängligt material från lokalområdet kan återanvändas. Samhällsbyggbranschen blir mer och mer digital och PE ska ligga i framkant för att vara det självklara valet för våra kunder.

Hur känner du inför att axla rollen som IT-chef?

Jag är taggad, det ska bli riktigt spännande! Teamet som finns på plats är drivna, kompetenta och har stor kunskap om branschen, och jag ser fram emot att jobba med dem. PE har ett väldigt bra IT-team. Jag ser också fram emot att samarbeta med alla fantastiska kollegor på PE, lära mig om deras arbete och hur IT kan skapa värde för dem.

Severin började på PE den 1 november 2023 och tar nu över rollen som IT-chef efter Jörgen Strömberg som går i pension.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.