Gå direkt till textinnehållet
logotyp

”Rekordmånga nya medarbetare har sökt sig till PE”

Nyheter

Aldrig tidigare har så många medarbetare hälsats välkomna till PE Teknik & Arkitektur som nu. Det är resultatet av ett högt engagemang och en tydlig, offensiv strategi som bygger på proaktivitet och att rekrytera 12 månader om året. En nyckelperson bakom utvecklingen är PEs rekryteringsansvariga Madeleine Falk.

Madeleine är en viktig person för att utveckla rekryteringsarbetet på PE. Vi bad henne berätta lite mer om sitt jobb och sin syn på nyckelfaktorer för att lyckas med rekrytering.

Vad gör en rekryteringsansvarig på PE om dagarna?
– Merparten av mitt arbete består i att stötta, avlasta och coacha rekryterande chefer i den dagliga verksamheten. Förutom att jag bidrar med min sak- och spetskompetens är det viktig för mig att skapa dynamiska och effektiva samarbeten. Att skapa goda relationer är lika relevant internt som extern – och jag tror att det är något som jag är ganska bra på om jag får skryta lite.

Hur kan de som redan arbetar på PE bidra?
– Medarbetarna har en central roll för att vi ska lyckas med våra tillväxtmål. Vi som redan finns ombord ska trivas, utvecklas, vilja stanna länge och vara stolta över det vi presterar tillsammans. En låg personalomsättning är ju ändå grunden för en god och lönsam tillväxt. I dag är ungefär tio procent av våra nyrekryteringar resultatet av medarbetartips och det är en siffra som har potential att öka, med tanke på att vi den senaste tiden har sett en kontinuerlig positiv utveckling av vårt index för medarbetarnöjdhet. Ju fler på PE som har örat ut mot marknaden, bygger relationer, underhåller sina nätverk och är delaktiga i att stärka PE som varumärke – desto bättre är det. Våra bästa ambassadörer är alla vi som jobbar på PE.

Finns det flera faktorer bakom den positiva utvecklingen?
– Att våga sätta höga mål driver i sig utvecklingen framåt. När vi utmanar oss själva och varandra når vi längre. Därför är det en styrka hos PE att vi vågar sätta höga mål. Jag är en tävlingsmänniska, så mig passar detta väldigt bra. År 2025 ska vi vara Sverige främsta konsultbolaget med fokus på byggnader och allt runtomkring. Detta lockar och attraherar så klart potentiella nya medarbetare. Vem vill inte jobba på ett framgångsrikt bolag? Samma gäller för oss som redan jobbar här. Även våra tillväxtmål är offensivt satta och jag är övertygad om att utan dessa höga mål hade vi inte nått dit där vi är i dag.

– En annan viktig aspekt är att vi jobbar prestigelöst tillsammans – genom alla led hjälps vi åt att ständigt ha tillväxt på agendan. Här vill jag ge en stor eloge till vår VD Helena Hed som håller fanan högt. Om inte högsta ledningen och alla chefer bär och lever företagets mål och värderingar kommer man inte särskilt långt. En tydlig målbild gör att vi når ut och skapar nyfikenhet.

Finns det någon särskild typ av person som passar PE?
– Jag skulle snarare säga att det är vår mångfald som är vår största styrka och det är något jag tror kan utvecklas och bli ännu starkare i framtiden. Det starkaste teamet byggs av olikheter med en mix av unga talanger och erfarna, rutinerade rävar.

Några slutord inför framtiden?
– Jag känner mig stolt över hur vi på PE tillsammans har nått nya höjder i vår rekrytering och kandidatbearbetning. Efter första halvåret 2022 kunde vi konstatera att rekordmånga har sökt sig till PE och vi välkomnade 116 nya medarbetare. Jag känner mig taggad att nu utveckla allt vidare. Vi har flera saker på gång och det finns massor att göra och förbättra!

Fyra tips från rekryteringsexperten när du söker ditt drömjobb:

  • Dörröppnare är ovärderliga! Bygg och utveckla ditt personliga nätverk.
  • Tänk på att du kan vara en av 100 sökande! Skriv och lämna en genomtänkt ansökan.
  • Gör avtryck på intervjun! Förbered dig noga, var dig själv och var tydlig med vad du vill och kan.
  • Våga drömma och följ ditt hjärta, connecta med oss och ta första steget till drömjobbet på PE!

Bilder