Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Projektengagemang handplockas för prestigeuppdrag i Göteborg

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har fått i uppdrag att vara med och projektera den nya fastigheten Platinan i Centralområdet i Göteborg. Arbetet pågår och PE har varit med genom hela projektet. Avtalet omfattar bygghandlingar inom rör, luft och sprinkler samt klimat- och energisimuleringar. Den uppskattade beställningsvolymen uppgår till 30 miljoner kronor över de två kommande åren.

PE har sedan starten 2006 fokuserat på att erbjuda sammansatta konsulttjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning.

Kvarteret Platinan i Centralenområdet i Göteborg, står inför en omfattande förändring. Här planeras för 60 000 kvadratmeter kontor, hotell och mötesplatser. Platinan i sig kommer att bli en unik byggnad, inte bara konstruktionsmässigt utan även funktionsmässigt. Arkitekturen är visuellt stark med transparent fasad och vertikal grönska.

De stora glaspartierna gör projektet mycket utmanande ur ett klimat- och energiperspektiv. Projektet är Vasakronans just nu största i Sverige och det är en av anledningarna till att alla konsulter handplockats. PE ansvarar för att ta fram bygghandlingar inom rör, luft, sprinkler samt klimat- och energisimuleringar. Samverkansentreprenör är PEAB.

­­­– Det är oerhört roligt att vara med och forma framtidens Göteborg tillsammans med PEAB och Vasakronan. Projektet är mycket utmanande och det ska bli stimulerande att arbeta med att uppfylla Vasakronans höga ambitioner för klimat, energi och funktion, säger Mattias Larsson, uppdragsansvarig på Projektengagemang.

Platinan är Vasakronans första bidrag till vision Älvstaden och det första huset inom Nya Centralenområdet som utvecklas för att bidra till ett öppet och vattennära Göteborg för alla. Vision Älvstaden är Nordens största stadsutvecklingsprojekt och innebär att centrala Göteborg skall bli dubbelt så stort längst båda sidorna av älven.
 

Ladda ned pressmeddelande