Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE Teknik & Arkitektur vinnare av Allbrightpriset 2023

Pressmeddelanden

När stiftelsen Allbright tidigare i år publicerade sin ”gröna lista” över jämställda börsbolag placerade sig PE Teknik & Arkitektur högst i sin bransch. För sitt långsiktiga arbete och stora engagemang på området koras nu PE till hela börsens mest jämställda bolag, som vinnare av det prestigefyllda Allbrightpriset.

Allbrightpriset delas ut till det bolag som kan uppvisa ett vinnande koncept för jämställdhet, mångfald och inkludering. Allbrightjuryn lyfter i sin motivering att PE har gjort stora framsteg på kort tid – trots en utmanande marknad. Genom ett fokuserat och långsiktigt arbete har bolaget ökat andelen kvinnor på högre positioner, sänkt personalomsättningen och förbättrat medarbetarnöjdheten markant.

– PE Teknik & Arkitektur och Helena Hed imponerar med ett långsiktigt engagemang. Strategin och målsättningarna sitter dessutom på plats för att skapa verklig förändring, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright.

Arbetar kontinuerligt för ökad jämställdhet och mångfald

PE är ett av Sveriges ledande konsultbolag med fokus på byggnader och deras närmiljö med cirka 850 medarbetare på ett 20-tal orter i Sverige. Företaget arbetar strategiskt med frågor kring mångfald, jämställdhet och inkludering, vilket PE ser som viktiga parametrar för att vara ett långsiktigt hållbart bolag. Bland annat innefattar detta att aktivt arbeta för en jämn könsfördelning på alla nivåer inom bolaget och med tydliga mål för ökad mångfald och inkludering.

– Jag är väldigt stolt över att vi vinner detta fina och viktiga pris. Team med mångfald ger de bästa resultaten och hjälper oss både att nå våra mål och vara en attraktiv arbetsgivare. Genom att erbjuda våra kunder experter med olika bakgrunder, perspektiv och kompetenser blir vi en mer komplett rådgivare i de cirka 13 000 uppdrag vi varje år hjälper våra över 4 000 kunder med. I förlängningen skapar det även mer nytta för samhället i stort, säger Helena Hed, vd och koncernchef för PE.

Läs mer om priset och Allbrights motivering 

Fakta om priset och stiftelsen Allbright

Allbrightpriset delas varje år ut till börsens mest jämställda bolag. Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner inom näringslivet. I ett första steg nomineras svenska börsbolag med jämn könsfördelning i ledningsgruppen. Därefter svarar bolagens anställda på en anonym medarbetarenkät. I ett sista steg intervjuas vd:n för tre finalister av Allbrightprisets jury.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.