Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE Teknik & Arkitektur projekterar el- och telesystem när Octapharma bygger om

Nyheter

Läkemedelsföretaget Octapharma utökar produktionskapaciteten i sin befintliga produktionsanläggning på Kungsholmen i Stockholm. Idag tomställda lokaler anpassas för läkemedelsproduktion i renrum och dessa byggs också ihop med befintliga renrum med pågående produktion. PE Teknik & Arkitektur projekterar el- och telesystem i projektet.

Octapharmas tillverkningsverksamhet på Kungsholmen i Stockholm ska installera en ny produktionslinje med fyllningsmaskin och frystorkar för att fylla och försluta flaskor med lösning framställd från blodplasma. En del av de fyllda flaskorna frystorkas innan de försluts. Produktionen sker till största delen i renrumsklassade lokaler.

PEs elkonsulter har sedan tidigare ett etablerat samarbete med Octapharma. I det aktuella projektet har de fått förtroendet att upprätta systemhandling, förfrågningsunderlag och bygghandlingar för el- och telesystemen. PE projekterar kanalisation, kraft, belysning, nödbelysning, brandlarm, utrymningslarm och passersystem.

– Detta handlar om komplexa, installationstäta miljöer som innefattar stora maskiner, tankar och renrum. Kraven på noggrannhet och samordning är höga och renhetskraven är extremt höga. Vi bidrar med vår erfarenhet och kompetens i projektet, samtidigt som vi ytterligare breddar våra kunskaper inom renrum och medicinsk industri, säger Leif Andersson, elkonsult på PE.

Bilder

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.