Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE Teknik & Arkitektur är bäst i branschen på Allbrights gröna börslista

Pressmeddelanden

Stiftelsen Allbright har publicerat sin årliga granskning av jämställdheten inom Sveriges börsnoterade bolag. PE placeras på fjortonde plats på ”gröna börslistan” och rankas därmed som branschens mest jämställda teknik- och arkitekturkonsult.

Stiftelsen Allbright jobbar för jämställdhet i näringslivet och rankar årligen Sveriges börsbolag efter andelen kvinnor i ledningsgruppen, i linjeposition och i styrelsen. De mest jämställda bolagen hamnar på Allbrights gröna börslista. PE, som är det operativa företaget i Projektengagemang-koncernen, placeras i år på listans fjortonde plats.

– Mångfald, jämställdhet och inkludering är viktiga parametrar för alla bolag som vill vara långsiktigt hållbara. Jag är stolt över PEs framsteg och placering på gröna börslistan, dock har vi mycket arbete kvar för att uppnå jämställdhet. Bland annat öka mångfalden bland våra chefer och i våra team, säger Helena Hed, VD och Koncernchef på PE.

PE Teknik & Arkitektur är ett av Sveriges ledande konsultbolag med fokus på byggnader och deras närmiljö med cirka 850 medarbetare på ett 20-tal orter i Sverige.

– PEs vision har varit tydlig sedan start: att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Genom att erbjuda våra kunder experter med olika bakgrunder, perspektiv och kompetenser blir vi en mer komplett rådgivare vilket i förlängningen skapar ökad nytta för samhället i stort, avslutar Helena Hed.

Allbrightrapporten 2023 och gröna börslistan >

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.