Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE stärker upp kompetens inom förorenade områden

Nyheter

Under 2023 har PE Teknik & Arkitekturs affärsområde Miljö förstärkts inom tjänsteområdet tillstånd enligt miljöbalken, MKB (miljökonsekvensbeskrivning) och miljöutredningar. Som ett led i detta stärks nu kompetensen inom förorenade områden då PE har rekryterat Krister Honkonen, specialist inom förorenad mark samt materialinventering i byggnader

Krister Honkonen är utbildad geolog och har över 25 års erfarenhet av arbete med förorenade områden. Han har haft en nyckelroll i uppbyggnaden av branschen i Sverige och var med och startade branschorganisationen Renare Mark 2001. Krister Honkonen har lång erfarenhet av markmiljöfrågor i form av fältarbete, utredningar och uppdragsledning, och är även specialist inom materialinventering i byggnader. Han har tidigare bland annat arbetat på Länsstyrelsen, Göteborgs stad och kommer senast från Rejlers.   

– Jag är mycket glad över att välkomna Krister till PE. Han har gedigen kompetens inom olika sektorer av förorenad mark och har varit delaktig i uppbyggnaden av branschen i Sverige. Med sin mångåriga erfarenhet och breda expertis blir Krister ett värdefullt tillskott till vår nya grupp inom Miljö i Göteborg, säger Andrea Rutgersson, sektionschef för Miljö Göteborg på PE. 

– Det känns väldigt roligt att nu vara på plats på PE. Det finns en hög och bred kompetens inom företaget och ambitionen är tydlig: PE ska bli främst på byggnader och deras närmiljö och det ska bli spännande att vara med på denna resa. Jag ser fram emot att bidra och dela med mig av de erfarenheter och kunskaper som jag har samlat på mig, säger Krister Honkonen. 

Krister Honkonen började på PE den 1 december 2023.