Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE detaljprojekterar Lykos stora lagertillbyggnad

Nyheter

Snabbväxande skönhets- och hårvårdsspecialisten Lyko tredubblar lagerytan i sin logistikanläggning i Vansbro samtidigt som en effektiviserande automationslösning installeras. På uppdrag av totalentreprenören TA Byggproduktion står PE Teknik & Arkitektur för den arkitektoniska detaljprojekteringen av tillbyggnaden.

Lykos befintliga byggnad i Vansbro i Dalarna har en yta på cirka 11 750 kvadratmeter med lager, personallokaler och butik. Nu pågår en tillbyggnad som omfattar cirka 35 250 kvadratmeter med framför allt ytterligare lager och ett nytt automationslager, vilket ska fylla ungefär hälften av lagerytan, samt cirka 2 000 kvadratmeter med kontorslokaler, mötesrum och en ny matsal. PEs arkitekter fick av totalentreprenören TA Byggproduktion uppdraget att utföra detaljprojekteringen av tillbyggnaden.

– Bygglovshandlingar fanns redan, men i princip var inget inrett på plan två. Där har vi i dialog med verksamheten tagit fram utformningen av personalytorna. All arkitekturprojektering har ingått, inklusive invändig färgsättning, där Lyko också varit delaktiga för att lokalerna ska gå i samklang med företagets profil. Genom täta möten har projekteringsgruppen tillsammans med beställare och entreprenör hittat de ekonomiskt och verksamhetsmässigt bästa lösningarna på frågeställningar som dykt upp under projektets gång, till exempel kring vissa tillkommande teknikutrymmen och logistiska lösningar, säger Marie Carlsson, Studiochef Arkitektur på PE.

Byggnaden ska miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use, vilket medfört arbete med Sunda Hus för att säkerställa att föreskrivna materialval uppfyller kraven. Den befintliga byggnaden har i mångt och mycket utgjort referens för utförande och materialval. Delar av tillbyggnaden tas i bruk under hösten 2023.

Bilder

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.