Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE är ett av de mest anlitade arkitektföretagen

Nyheter

Byggfakta har nyligen släppt en rapport som listar de mest anlitade arkitektföretagen inom byggsektorn. PE Teknik & Arkitektur är placerade på åttonde plats av totalt 28.

I sammanställningen har Byggfakta listat arkitekter med flest uppdrag som planeras starta under 2022, 2023 och 2024 i hela landet. Informationen är en ”ögonblicksbild” i oktober 2023 och ger en översikt över de mest anlitade arkitekterna i kommande projekt. Eftersom bostadssektorn är så hårt drabbad har Byggfakta valt att plocka bort bostadsprojekt i sin sammanställning.

PE Teknik & Arkitektur består av cirka 850 medarbetare på ett 20-tal orter i Sverige. Inom affärsområdet Arkitektur har PE en bred tjänstepalett med husarkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter och planeringsarkitekter. Precis som resten av branschen märker PE av krisen i byggsektorn.

– Bostadsbyggandet har minskat markant och det är en tydlig inbromsning inom kontor och samhällsfastigheter. Samtidigt finns stora behov bland annat kopplat till social hållbarhet, resiliens i stadsutveckling, säkra och trygga byggnader samt att identifiera klimatrisker och behov av klimatanpassning av redan byggd miljö. Vi styr verksamheten för att vara rätt positionerade i vår affär, säger Helena Hed, VD och Koncernchef på PE.

Här hittar du Byggfaktas rapport >

Relaterad information

Arkitektur och stadsmiljöer som håller över tid

Byggnader och deras omgivning måste över tid fortsätta att bidra till samhället och skapa värde genom sin användning. Som en av Sveriges största aktörer inom arkitektur utarbetar PE innovativa och hållbara idéer och lösningar för byggnader samt det som finns inuti, utanför och omkring dem. Vi kan ta oss an alla projekt, oavsett storlek.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.