Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE är en av branschens mest populära arbetsgivare

Nyheter

Sveriges ingenjörsstudenter anser att PE Teknik & Arkitektur är en av de mest populära arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag. Det visar Universums senaste undersökning där över 20 000 studenter har rankat sina drömarbetsgivare. PE kvalificerar sig på plats fyra inom branschen.

PE Teknik & Arkitektur är ett av Sveriges ledande konsultbolag med fokus på byggnader och deras närmiljö. Visionen har varit tydlig från start, att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. I år tar PE stora kliv uppåt på listorna över drömarbetsgivarna för civil- och högskoleingenjörsstudenter.

– Vi är otroligt stolta att studenter ser oss som en av branschens mest attraktiva arbetsgivare. Genom vår tydliga marknadspositionering samt fokus på trygga team skapar vi goda förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna utvecklas och skapa innovativa lösningar i våra spännande uppdrag. Våra engagerade medarbetare är otroligt viktiga som ambassadörer när det gäller att stärka PEs varumärke, säger Malin Gardikro, HR- och kommunikationschef på PE.

Det behövs ingenjörer, arkitekter och specialister för att skapa hållbara, innovativa och trygga samhällen och städer. Behovet av en snabb omställning är stort och förändringstakten är hög, PE bidrar aktivt till samhällsomställningen genom sina 13 000 uppdrag om året. Rekryteringsbehovet de kommande åren är stort och därför är det avgörande att PE även framåt kan attrahera och utveckla branschens bästa talanger.

– Vår tydliga målbild, att vara främst på byggnader och deras närmiljö, har ökat vår attraktionskraft på många sätt. Vi har en kund- och medarbetarnöjdhet på toppnivå och viljan att börja på PE har aldrig varit så stor som idag. Detta är ytterligare ett kvitto på att vårt gemensamma arbete ger resultat, säger Teresia Nielsen, Marknadschef på PE.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag för civilingenjörsstudenter

 1. Sweco
 2. Afry
 3. White Arkitekter
 4. PE Teknik & Arkitektur
 5. WSP
 6. Tyréns
 7. Ramböll
 8. Sigma
 9. Tengbom Arkitekter
 10. Norconsult

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna bland arkitekt- och teknikkonsultbolag för högskoleingenjörsstudenter

 1. Sweco
 2. White Arkitekter
 3. Afry
 4. PE Teknik & Arkitektur
 5. WSP
 6. Tengbom Arkitekter
 7. Tyréns
 8. Ramboll
 9. Sigma
 10. Rejlers

Universums undersökning är Sveriges mest omfattande talangundersökning. Årets undersökning Sveriges mest attraktiva arbetsgivare besvarades av 20 520 studenter från 33 universitet och högskolor, och genomfördes mellan september 2022 och januari 2023. Hela rankingen finns att ladda ner på Universums hemsida.

Är du vår nya expert på byggnader?

Vår vision är att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Se lediga tjänster på vår karriärsajt och connecta med oss för att inte missa spännande karriärmöjligheter. Varmt välkommen till team PE!