Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Ny styrelseordförande i Projektengagemang Sweden AB (publ)

Regulatoriska pressmeddelanden

Per-Arne Gustavsson har utsetts till ny styrelseordförande i Projektengagemang Sweden AB (publ). Han utsågs av en enig styrelse och efterträder därmed Per Göransson. Som tidigare kommunicerat tillträder Helena Hed rollen som VD och Koncernchef den 1 december 2020.

Per-Arne Gustavsson grundade Projektengagemang 2006 och har sedan dess varit verksam som VD och Koncernchef i två olika perioder. Sedan september 2019 har han varit tillförordnad VD och Koncernchef och efterträds nu av Helena Hed. Per-Arne sitter sedan 2018 i företagets styrelse och har varit styrelseordförande under perioden maj till september 2019. Han efterträder Per Göransson som per den 1 december återgår till rollen som styrelseledamot. Utnämningen sker i linje med beslutet från årsstämman 2020 om att styrelsen inom sig har rätt att utse annan styrelseledamot som styrelsens ordförande.

– Trots utmanande marknadsförutsättningar kan jag stolt konstatera att vi med gemensamma krafter i företaget lyckats vända en period av svag lönsamhet under framförallt 2019 och återigen stabiliserat vår lönsamhet på mer tillfredställande nivåer. Jag vill passa på att välkomna Helena Hed som ny VD och ser verkligen fram emot att samarbeta med henne kring företagets fortsatta utveckling under hennes ledning, säger Per-Arne Gustavsson, Styrelseordförande.

Helena Hed utsågs till ny VD och Koncernchef den 7 juli i år och tillträder den 1 december 2020. Helena är utbildad civilingenjör inom Samhällsbyggnadsteknik med lång erfarenhet från teknikkonsultbranschen. De senaste 15 åren har Helena arbetat på olika chefsroller inom Swecokoncernen och senast som VD för Sweco Management.

– Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Projektengagemang. Jag ser fram emot att lära känna och vidareutveckla företaget tillsammans med medarbetare, kunder och styrelse, säger Helena Hed, VD och Koncernchef.

INFORMATIONEN LÄMNADES, GENOM KONTAKTPERSONS FÖRSORG, FÖR OFFENTLIGGÖRANDE DEN 1 DECEMBER 2020 KLOCKAN 08:00 CET.

Ladda ned pressmeddelande

Bilder