Gå direkt till textinnehållet
logotyp

”Att få gå Team Talang ger mig ett bredare perspektiv”

Nyheter

Team Talang är PEs program och nätverk för medarbetare som vill utvecklas inom ledarskap och affärsmannaskap – både på ett personligt och professionellt plan. Målet är att lyfta engagerade och nyfikna medarbetare och bygga vårt ledarskap från grunden. Isabella Mård, projektledare på PE i Uppsala, är en av årets deltagare.

Isabella är utbildad elektriker och vidareutbildade sig till projektledare och installationsledare för några år sedan. Hon har arbetat på PE i två år och hennes roll innebär att samordna alla installationer i olika byggprojekt. Kunderna som hon arbetar med är både beställare och entreprenörer.

– Det bästa med mitt jobb är att få vara delaktig i att driva projekten framåt. Jag är involverad i flera skeden, från projektering till produktion och färdigställande, vilket är väldigt roligt. Idag är byggnaderna mer tekniskt komplicerade än vad de var förr, många kunder har inte kompetens att hantera det själva och behöver då vår hjälp. Vår kompetens behövs och det märks att våra kunder uppskattar oss, säger Isabella.

Ville få ett bredare perspektiv
Isabella är en av deltagarna i årets Team Talang. Programmet startade i februari och kommer avslutas i december, och i år är det 16 medarbetare som deltar. Under dessa månader träffas deltagarna en gång per månad, både fysiskt och digitalt på utbildningar och nätverksträffar kring olika teman. Isabella sökte till programmet för att hon ville utvecklas i sin yrkesroll.

– Det är väldigt roligt att gå programmet. Att få göra det innebär att få zooma ut från sitt perspektiv och jobba lite bredare med bland annat ledarskap och affärsmannaskap. Ledarskap är otroligt viktigt. I min roll leder jag grupper hela tiden och då är det viktigt för mig att utvecklas som ledare. Affärsmannaskap är också något som jag verkligen känner att jag vill bli bättre på. Nätverksträffarna har varit givande med bra teman och diskussioner och de har gett mig många bra verktyg att ta med mig i min yrkesroll men även i min personliga utveckling, säger Isabella.

Förutom att utvecklas både personligt och professionellt får deltagarna genom programmet även tillgång till ett nätverk med andra kollegor runtom på PE.

­– Det roligaste med att gå programmet är att jag har fått lära känna kollegor från andra discipliner och andra orter, att få ta del av deras syn och reflektioner i olika ämnen har gett mig så mycket och är något som jag värdesätter högt, säger Isabella.