Johan Fahlström arbetar som uppdragsledare och konstruktör på Kämpegatan i Göteborg. Hans resa på PE började när Integra Engineering, där han arbetat sedan 2013, förvärvades i slutet av 2019. Det som är viktigt för att Johan ska trivas är inte bara spännande och roliga projekt utan också engagerade och bra kollegor.

Vad arbetar du med en vanlig dag?
Jag jobbar som uppdragsledare och konstruktör och en vanlig dag leder jag olika uppdrag framåt med hjälp av teamet. Jag modellerar en del i Revit och gillar att rita olika byggdetaljer.

När känner du att du kan göra mest skillnad för dina kunder?
Det känner jag när jag identifierar knäckfrågor i tid och får driva dessa med god framförhållning. Men också när jag får chans att tänka till kring detaljlösningar. Att hela tiden tänka, vad blir bäst för projektet och vilken är den effektivaste vägen för att nå fram till detta mål. Då känner jag att jag kan göra som mest skillnad!

Kan du berätta om ett exempel när du känner att du gjort skillnad?
Då vill jag lyfta Åbybadet som är en nybyggnation av ett badhus i Åby arenastad i Mölndal som pågår just nu. Vi har varit huvudkonstruktör och ritat bygghandlingar på grunden, källarplan och badplan. Ett partneringprojekt med gott samarbete mellan byggherre, entreprenör och övriga konsulter. Vi har kunnat bolla många detaljlösningar med produktion i ett tidigt skede. Samt via arbetsplatsbesök kunnat följa bygget löpande. Vi har haft ett starkt team internt där alla tagit ansvar för olika områden. 

Tycker du att värderingar är viktiga?
Absolut, det jag stor vikt vid och våra värderingar tycker jag mycket går hand i hand, särskilt engagemang och ansvar. Känner man ansvar för det man tar sig an så blir man också engagerad.

Hur gör du för att leva efter värderingarna?
Jag känner alltid ett ansvar för att göra det bästa för projektet och vår kund. Då gäller det att vara prestigelös. Inte vara rädd för att göra om. Det är vad projektering många gånger handla om. Att börja med generella lösningar för att successivt jobba sig fram till det specifika.

Vem är Johan utanför arbetet?
Jag bor i Göteborg men är uppvuxen i Vallda, några mil söder om Göteborg. Jag och min sambo har nyligen blivit föräldrar och som många vet tar det lite extra fokus i början. Andra fritidsintressen är friluftsliv, kallbad och crossfit.

Du har varit här sedan 2013, vad får dig att trivas på jobbet och stanna kvar?
Vi har väldigt roliga och spännande projekt men det som får mig att trivas så pass bra är förstås mina kollegor.