Louise Svensson arbetar som gruppchef inom byggkonstruktion på PEs kontor i Göteborg. Hon drivs av att man ska ha möjlighet att utvecklas och att se människor växa. I sitt arbete lägger hon sin tid både på sin roll som stöttande chef, men även med att arbeta operativt i projekt.

Hej Louise, vem är du och hur hamnade du hos oss?
Jag kommer från Karlshamn men flyttade till Göteborg 2008 för att studera till civilingenjör inom samhällsbyggnad, jag tog examen 2013. Därefter började jag på Integra 2014 som sedan förvärvades av PE i slutet av 2018. På fritiden tycker jag om att måla, umgås med vänner, laga mat och resa.

Hur ser ditt arbete som gruppchef ut?
I min roll arbetar jag både som chef och operativt i projekt. Som chef ansvarar jag för planering, utvecklingsplan och personalfrågor för min grupp. Jag arbetar aktivt för varje medarbetares möjlighet till att utvecklas och brinner för kompetensutveckling. När jag arbetar operativt i projekt har jag mestadels rollen som huvudkonstruktör med ansvar för grundläggning, källarkonstruktionen, husets totalstabilitet och byggdetaljer med mera. Jag har utvecklats från uppdragsledare i projekt till uppdragschef, vilket är jättespännande och kul.

Ett av våra värdeord är ju engagemang. Hur ser du på kopplingen mellan ledarskap och engagemang?
Det är klart att ledarskapet har stor inverkan på hur engagerade medarbetarna känner sig. För mig handlar det om att sätta rätt stämning i gruppen och ge energi som förhoppningsvis smittar av sig. Det är viktigt att själv visa engagemang i det medarbetarna gör och pusha i lagom mängd. Då blir de i sin tur engagerade när de märker att de utvecklas. Det blir en positiv spiral.

Var finns de största utmaningarna i ditt arbete?
I detaljprojekteringen är vi som huvudkonstruktörer oftast längre fram än övriga discipliner. Vår högsta prioritet är att stämpla grundläggningen som bygghandling för att entreprenören ska kunna komma igång med sitt arbete. Utmaningen i detta skede ligger i att säkerställa att vi får de besked som krävs från övriga discipliner för att kunna färdigställa våra handlingar. När detaljprojekteringen sedan är klar återstår arbetsplatsuppföljning där det oftast krävs snabba beslut och åtgärder från oss. När det gäller mitt ledarskap anser jag att man aldrig blir fullärd. Min största utmaning är att våga släppa taget, involvera medarbetare och låta dem ta ett större ansvar. Detta är något som jag jobbar med och har blivit bättre på. Jag vill coacha och skapa ett tight samarbete i gruppen för att generera möjlighet till utveckling.

Vad gillar du mest med ditt jobb?
Jag uppskattar vår variation av uppdrag då vi på vårt kontor gör allt ifrån bostäder och industri till lagerlokaler, arenor, köpcenter och kontorshus. Men det bästa är kollegorna och att få jobba med väl fungerande projektorganisationer internt och externt. Det skapar en härlig känsla när man får ett flow i uppdragen.