Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är initiativtagare till projektet Sustainable Future Hub, ett samverkansnav med fokus på social och ekonomisk hållbarhet. Målet är att hitta nya perspektiv och lösningar på dagens gemensamma hållbarhetsutmaningar. Martina Oxling, hållbarhetsstrateg på PE, är projektledare för initiativet.

Inom ramen för Sustainable Future Hub ska företagsledare, studenter och forskare mötas, inspireras och samverka med varandra för att prova nya perspektiv och lösningar på dagens hållbarhetsfrågor. Genom att dra nytta av Ekonomihögskolans starka partnerverk, studenternas driv och forskarnas expertis, ska Sustainable Future Hub göra skillnad och utgöra en värdefull röst och positiv kraft inom dagens hållbarhetsdebatt.

Brett samarbete är nyckeln
Sustainable Future Hub samarbetar med näringslivet genom Ekonomihögskolans partnerföretag, men också med många andra aktörer inom och utanför Lunds universitet.

PEs hållbarhetsstrateg Martina Oxling projektledare för Sustainable Future Hub.

– Vi vill göra det här tillsammans med andra. Det finns så många sammanhang där Ekonomihögskolan och Lunds universitet skulle kunna bidra med forskare och studenter. Vi behöver hjälpas åt för att skapa ett mer hållbart samhälle, säger projektledaren Martina Oxling.

Läs mer om Sustainable Future Hub och kommande event: https://ehl.lu.se/om-ekonomihogskolan/hallbarhet