2016-12-16 | Nyheter

Projektengagemang bekämpar fattigdom i byn Nimali Ura, Indien

Vi har valt att stödja Hand in Hands arbete då vi delar deras vision om att entreprenörskap utvecklar människor och ger dem förutsättningar för ett bättre liv.

Hand in Hand angriper fattigdomen i dess kärna genom att först utbilda fattiga kvinnor och sedan hjälpa dem att starta små företag. Tack vare den ökade inkomsten kan de då, av egen kraft, förbättra livsvillkoren för sig själva och sina familjer.

I ”vår” by – Nimali Ura – finns ca 1 200 personer som behöver all hjälp de kan få. Under det 2-årsprojekt vi är mitt inne i, är målet att 100-150 kvinnor ska utbildas i entreprenörskap, att alla barn ska ut från arbete och in i skolan istället. Även kvällskurser har startats för de barn som inte varit i skolan på ett tag och därför behöver extra stöd. Andra viktiga delar av projektet omfattar miljöåtgärder som avfallshantering, trädplantering och rent vatten.    

Under de två år som vi stöttar Hand in Hand hoppas vi kunna lyfta hela byn ur fattigdom. Framförallt genom de nya små företag som etableras av byns kvinnor. 

God Jul och Gott nytt år!