Gå direkt till textinnehållet
logotyp
Bild: Joakim Lagerkrantz / Byggdialog

Storsatsning på sportarenor

Karlstads kommun storsatsar på nya sportarenor vid Sannafältet. Arenabyggnaden blir den tredje största i Europa och den första i sitt slag med en stomme helt i trä. PE är huvudkonstruktör i projektet som utförs i partnering.

Det enorma arenaprojektet omfattar en kastplan, en inomhusarena, en utomhusarena och en konstgräsplan. Som huvudkonstruktör utför PE projekteringen av grundläggning med pålning, stomme av limträ, betongprefab samt bjälklag, trappor, väggar och räcken i KL-trä. PE har även utfört handlingar för prefabtillverkning avseende ingående limträ, stål, betong samt KL-trä.

Optimering i tät samverkan

Projektet har genomförts i partnering med Karlstad kommun som beställare och ByggDialog totalentreprenör. I tät samverkan har PE optimerat konstruktionslösningen för att uppnå projektets höga kvalitets- och hållbarhetskrav. Träbyggnation och trä som stommaterial har varit grundidén redan från start. Både en inomhus- samt utomhusarena har projekterats parallellt. Det är ett komplext projekt som har dragit stor nytta av den multidisciplinära spetskompetens som finns inom PE,.

Läs mer på karlstad.se