Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Arbetsplats med ambitiöst återbruk

Från egna rum till öppet landskap, fokus på hållbarhet och en ny profilering. Bliwas nya huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm är en helhet av gammalt och nytt – skräddarsytt efter medarbetarnas behov med personliga platser och generösa ytor för gemenskap.

PE har under ett flertal år stöttat Bliwa i processen att utveckla sin arbetsplats från egna rum till öppet landskap. I januari 2020 slutfördes uppdragen med att huvudkontoret flyttade in i de nya lokalerna på Kungsholmen i Stockholm.

En kreativ och anpassad arbetsplats

Kontoret är skräddarsytt efter Bliwas behov med fasta personliga arbetsplatser i öppet landskap kombinerat med flertalet varierade funktioner som till exempel samtalsrum, tysta rum, koncentrationsarbetsplatser, mötesrum i varierande storlekar och kök för gemenskap och träffar. Inom arbetsplatsen finns även öppna projektytor för samarbeten, samlingsytor med skrivtavlor, soffgrupper med arbetsmöjligheter, pingisbord och bibliotek för aktiv paus och vila.

Fokus på hållbarhet

Återbruk av befintliga möbler har varit grunden för arbetet. För att möta behovet av kontorets nya arbetssätt har även en mindre del nya möbler köpts in. Resultatet är en funktionell och väl avvägd helhet av gammalt och nytt – allt i linje med Bliwas uppdaterade profil.

Bliwas kök för gemensam samling, paus och arbete.

Del av entréyta med loungsittning, kaffe och mottagningsdisk.

Del av entréyta med återanvända möbler och inbyggd bokhylla.

Personliga skåp.

Befintliga förvaringsskåp har omhändertagits och blir en del av en helhet av ny och återbrukad inredning.

Arbetsytor i gemensam del av lokalen.

Bliwas kundmottagning är en välkomnande kaffestation i kombination med mottagningsdel. En plats för både kunder och medarbetare att träffas på.

Detalj av den kombinerade mottagningsdisken och kaffestationen.

Kontaktpersoner