Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Ett andra hem

Inredningsarkitekter och spelutvecklare samverkade för att översätta beskrivningen av Norrland – och känslan av hemma – till en modern kontorsmiljö som tar tillvara på medarbetarnas kreativitet och passion.

Arrowhead Game Studios är en svensk spelutvecklare med sina rötter i Skellefteå. PEs inredningsarkitekter har utvecklat konceptet för deras nya kontor, “Ett andra hem med Norrlandskänsla”. Kontraster är nyckelord i utformningen – på den ena sidan kontoret tar färger, ljus och material oss till myrar, barrskog, och väderbitna lantbodar. På andra sidan påminns vi om ljusa vidder, snötäckta landskap och norrsken.

Kunden är är nöjd med resultatet: ”Det är något speciellt med att jobba på Arrowhead och detta återspeglar vårt nya kontor. Flytten har inneburit ett stort kliv uppåt för företaget och gett oss chansen att satsa på en arbetsplats som tar tillvara på medarbetarnas kreativitet och passion.”

De 35 medarbetarna flyttade in 2017 i den 840 kvm stora lokalen.

Stora ytor har dedikerats till socialt umgänge och egna aktiviteter.

Noga utvalda trämaterial på golv, väggar och i möbler ger känslan av norrländsk skog. En doft av trä sätter stämningen när man kliver innanför dörren.

Stor vikt har lagts vid att kontoret ska kännas välkomnande och hemtrevligt.

Läder, koppar, och linne representerar svenskt hantverk och tradition.

Arrowhead har titlar som Helldivers och Magicka bakom sig.

Hållbarhet genom kvalitativa material och möbler.

Det finns gott om ytor för spontana möten.

Tekniska lösningar har anpassats efter medarbetarna och verksamheten.

Kontaktpersoner