2022-08-11 | Nyheter

PE Teknik & Arkitekturs nya HR- och Kommunikationschef tillträder

I veckan har Malin Gardikro tillträtt sin post som HR- och Kommunikationschef för PE Teknik & Arkitektur. Denna kombinerade roll är ny och understryker den starka kopplingen mellan framgångsrik företagskommunikation och förmågan att attrahera de bästa medarbetarna.

Med över 20 års erfarenhet av strategiskt och operativt HR-arbete inom samhällsbyggnadsbranschen, tar Malin Gardikro nu plats i PEs ledningsgrupp som HR- och Kommunikationschef. Närmast kommer hon från befattningen som HR-chef på Bjerking med ansvar för HR- och kommunikationsenheten. Även där ingick hon i företagets ledningsgrupp. Dessförinnan har hon arbetat med HR-frågor på bland annat NCC, Svevia och Peab.

– Hela affären i ett företag som PE bygger på våra medarbetares kompentens och engagemang. Valet att fokusera verksamheten på byggnader gynnar inte bara våra kunder utan är även attraktivt för medarbetare. Att PE är inne på rätt spår visas av att vi under första halvåret i år har rekryterat fler nya kollegor än under hela det föregående året. Men för att nå våra tillväxtmål behöver vi bli ännu synligare och tydligare med vilka vi är, vår kultur och vårt erbjudande. PE är ett bolag med stark framtidstro och jag känner mig trygg i att kunna bidra med att ytterligare synliggöra och stärka vår attraktivitet som arbetsgivare, säger Malin Gardikro.

–  Det är glädjande att kunna välkomna Malin till PE. Hon är en kompetent, utvecklingsorienterad och kommunikativ ledare med stor förståelse för konsultaffären. Med sitt stora engagemang och driv att utveckla medarbetare och verksamhet kommer hon att bidra starkt till vår organisation i denna tid av snabba förändringar. Jag är övertygad om att hon blir en viktig tillgång på PEs spännande tillväxtresa, säger Helena Hed, VD och Koncernchef för PE.