2022-06-13 | Nyheter

Nya Ångströmlaboratoriet finalist till Uppsalas Arkitekturpris

”Vi är väldigt stolta och glada över nomineringen till Uppsala Arkitekturpris 2022. Tillsammans med Akademiska Hus och Uppsala universitet har vi skapat en miljö för utbildning och forskning i världsklass”, säger Marika Axén, ansvarig arkitekt SAR/MSA på PE Teknik & Arkitektur.

Nya Ångströmlaboratoriet invigdes av Kronprinsessan Victoria den 13 maj i år och är Uppsala universitets största byggprojekt någonsin. PE Teknik & Arkitektur har tillsammans med fastighetsägaren Akademiska Hus och Uppsala universitet förverkligat en attraktiv kunskapsmiljö anpassad till dagens och framtidens krav på ett internationellt ledande universitet. PE har haft ansvar som arkitekt och generalkonsult samt uppdrag inom landskapsarkitektur, el- och teleprojektering och projekteringsledning.

Uppsalas Arkitekturpris inrättades 2020 med syfte att uppmuntra byggaktörer och arkitekter att utveckla projekt till en hög arkitektonisk nivå med god hållbarhet. Vinnaren utses den 20 juni. Läs mer om priset och se Uppsala kommuns film om de fyra finalisterna >

 

Ljusgården i Nya Ångströmlaboratoriet.