2020-06-24 | Nyheter

Möt Årets ledare Filippa Persson

Filippa Persson arbetar som sektionschef inom affärsområdet Byggnadsmiljö och 2019 vann hon det ärofyllda priset Årets ledare. En bra ledare enligt Filippa är någon som vill coacha andra, planera för verksamheten och som vill driva saker framåt.

Hur känns det att ha blivit utsedd till Årets ledare?
Ja, nu har det ju gått en stund så nu har det liksom hunnit lägga sig. Men det känns väldigt roligt och jag är både superglad och stolt - det har påverkat mig. Jag var nog kanske gladast för att bli nominerad, då blev jag riktigt glad och rörd för då är det ju några stycken som har tyckt att jag var värd det.

Hur är en bra ledare för dig?
Det viktigaste är verkligen att man vill vara ledare. Sen finns det så många olika sorters ledare och det går att leda på så många olika sätt, men att tycka att det är roligt att coacha andra, planera för verksamheten och driva saker framåt tycker jag är viktigt. Sen är det också viktigt att det finns tid för ledarskapet och att det är högt upp på agendan för att kunna göra det bra. I princip alla chefer har en egen chef som ger en förutsättningar och jag har haft en jättebra chef. Jag har fått tid för att vara just chef och då har jag känt att jag kunnat göra det bra.

Tycker du PEs ledarskap skiljer sig från andras?
Det som utmärker PE enligt mig är att det finns ett gemensamt engagemang och att PE känns som en relativt platt organisation där man kan nätverka och samverka på ett enkelt sätt.

Skulle du vilja inspirera andra till att bli ledare?
Jag skulle verkligen vilja peppa andra kvinnor att våga prova vara ledare. Jag är helt övertygad om att det finns så många fler kvinnor som skulle vara lämpade att bli ledare, men som inte riktigt vågar prova. Men hade de gjort det så hade de säkert klarat det. Man ska ju ändå jobba sina timmar och då kan man lika gärna jobba med någonting som man tycker är kul och som man växer med. Det är precis som att ta sig an ett nytt uppdrag - det handlar om att lära sig nya saker. Jag skulle verkligen rekommendera fler kvinnor att vara det.