2021-03-29 | Nyheter

Lansering Samhällsbarometern - omställning i pandemin

Den 16 april klockan 09:00 lanseras Samhällsbarometern 2021. Årets rapport innehåller unik statistik före och under pandemin och handlar om hur den påverkat vår syn på våra städer. Lanseringen sker digitalt via Teams och spännande siffror och insikter utlovas.

För sjätte året i rad släpper PE Teknik & Arkitektur rapporten Samhällsbarometern. I årets upplaga har 4 600 svenskar svarat på 19 frågor och påståenden om staden de lever i inom områdena stadsplanering, hållbarhet och digitalisering. Med hjälp av statistik från föregående år har en unik kartläggning tagits fram där vi får se hur svenskarnas syn på sina städer förändrats under pandemin.

– 2020 var ett år som präglades starkt av pandemin, där såväl samhället som enskilda individer ställdes inför enorma prövningar. Det har även påverkat hur svenskarna ser på sina städer. Samhällsbarometern 2021 innehåller unika siffror som visar hur pandemin har accelererat omställningen i Sveriges största städer inom områden som stadsplanering, hållbarhet och digitalisering, säger Nicke Rydgren, Affärsstödschef på PE.

Bland annat får vi svar på:

  • Hur pandemin har påverkat vår syn på hållbarhet
  • Vilken stad som utvecklats mest det gångna året
  • Hur mycket digitaliseringen i våra städer accelererat

Undersökningen är gjord i samarbete med Kantar SIFO och är statistiskt säkerställd samt representativ på riksnivå såväl som för Sveriges tolv största städer.

Jag vill anmäla mig >