2022-04-29 | Nyheter

Lansering av Samhällsbarometern 2022 - på andra sidan pandemin

För sjunde året i rad släpper PE Teknik & Arkitektur rapporten Samhällsbarometern som ger en unik bild av hur svenskarnas syn på sina städer förändrats före, under och efter pandemin. Lanseringen sker digitalt den 17 maj klockan 08:00 och det utlovas spännande siffror och insikter.

I årets upplaga har över 5 000 personer svarat på frågor och påståenden om staden de lever i inom områdena stadsplanering, hållbarhet och digitalisering. Med hjälp av statistik från tidigare år har en unik kartläggning tagits fram där vi får se hur svenskarnas syn på sina städer förändrats under pandemin.

Undersökningen är gjord i samarbete med Kantar SIFO och är statistiskt säkerställd samt representativ på riksnivå såväl som för Sveriges tolv största städer. 

- De senaste åren har vi alla påverkats av pandemin, både individuellt och kollektivt. Det gäller även synen på våra städer och årets rapport innehåller insikter, lärdomar och trendspaningar om hur vår bild av städerna vi bor i förändrats före, under och efter pandemin, säger Helena Hed, VD och Koncernchef på PE Teknik & Arkitektur.

Lanseringen sker digitalt via Teams och vi får svar på frågorna:

  • Vilken är Sveriges bästa stad enligt invånarna själva?
  • Vilka har förbättrat sig mest före, under och efter pandemin?
  • Vilken stad uppfattas som mest hållbar, digital och bäst planerad?
  • Och mycket, mycket mer!

Jag vill anmäla mig till eventet >