2020-12-01 | Nyheter

Helena Hed ny VD och Koncernchef på PE

Idag den 1 december gör Helena Hed sin första dag som VD och Koncernchef på PE. Helena är utbildad civilingenjör inom Samhällsbyggnadsteknik med lång erfarenhet från teknikkonsultbranschen. De senaste 15 åren har Helena arbetat på olika chefsroller inom Swecokoncernen och kommer senast från rollen som VD för Sweco Management.

Varmt välkommen till PE, Helena! Hur känns det?
Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda PE. Det är ett spännande bolag som jag ser fram emot att lära känna och vidareutveckla tillsammans med medarbetare, kunder och styrelse.

Vad kommer du fokusera på nu i början?
Mitt mål är att vi alltid ska ha rätt förutsättningar för att vinna de roligaste och mest utmanande uppdragen. I team med våra kunder ska vi bidra till en positiv och hållbar utveckling av våra städer och infrastruktur. För att lyckas ska vi fortsätta vara nära våra kunder och främja en utvecklande och kreativ arbetsmiljö. Jag vill lägga grunden för att vi ska fortsätta växa och utvecklas. Idag är det väldigt många saker som redan görs väldigt bra och PE har kommit en bra bit på vägen, men vi är fortfarande långt ifrån att nå vår fulla potential. 

Vad skulle du säga göra PE unikt?
På PE arbetar oerhört kompetenta arkitekter, ingenjörer och specialister som alla är unika. Men det som främst gör oss unika är vår entreprenöriella kultur som speglar hur vi jobbar tillsammans och hur vi söker att utmana och hitta nya sätt att skapa värde. Vi är i ett läge där vi är tillräcklig små för att vara snabbfotade i att möta utvecklingen men stora nog att hantera de större och mer komplexa uppdragen. För mig är det en position som är oerhört inspirerande och engagerande.

 

___

För mer information och intervjuer kontakta: 
Arvid Linder, Kommunikationschef
[email protected]