Hur kan ett företag växa så snabbt i en bransch med långa traditioner? Svaret finns i en tydlig vision och ett nytt sätt att arbeta. Här berättar vi historien om PE.

Per-Arne Gustavsson grundade PE 2006 med en tydlig vision: att förnya samhället genom innovativa och hållbara lösningar. Grunden var en stark tro på entreprenörskap och varje medarbetares personliga drivkraft. Dessutom ville Per-Arne utmana och utveckla branschen. Han ville skapa något nytt genom att erbjuda smarta helhetslösningar och integrerade konsulttjänster inom samhällsbyggnad.  

Från start var siktet inställt på att bli en av Sveriges tio största konsultkoncerner i samhällsbyggnadsbranschen – och att en dag börsnoteras. Redan första året formulerades därför planen att växa till tusen medarbetare och en miljard i omsättning inom tio år.  

Förvärv har varit avgörande för vår snabba tillväxt och idén kring vårt växande har alltid varit tydlig; för att vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling behöver vi ha tillgång till de mest kompetenta medarbetarna. Genom åren har vi förvärvat ett trettiotal bolag – och det är summan av dessa som idag är PE. Så trots att vi grundades först 2006, sträcker sig vår historia tillbaka till 1950-talet.  

2017 lyckades vi nå vår tioårsplan och 2018 nådde vi en annan viktig milstolpe när vi noterades på Nasdaq Stockholm. För att kunna fortsätta resan mot vår vision tog vi 2019 ett stort och viktigt steg när vi konsoliderade bolaget och samlades under ett enat namn och varumärke – PE Teknik & Arkitektur.  

Idag består PE av starka team över hela landet. Vi är experter på vår lokala marknad och arbetar alltid nära våra kunder. Tillsammans fortsätter vi nu resan mot framtidens hållbara samhälle.