Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Kreativt teamwork skapar årets Lights in Alingsås

Nyheter

PE Teknik & Arkitekturs Sara Altelind är en av de sju ljusdesigners som valts ut till workshopledare för höstens upplaga av Lights in Alingsås. I dagarna är de alla på plats i Alingsås för det konceptmöte som utgör startskottet för det årligen återkommande ljusevenemanget.

Lights in Alingsås är ett unikt ljusevenemang som brukar få omkring 70 000 besök. Endast ett tema och en slinga är förutbestämt när verksamma ljusdesigners under en veckas tid varje höst samarbetar i en workshop med internationella studenter inom ljusdesign och arkitektur. Tillsammans tar de fram en ljusinstallation som sedan sitter uppe på en utvald plats i Alingsås under fem höstveckor.

Allt tar sin början nu i mars, då de sju ljusdesigners som har valts ut att leda årets workshop samlas i staden för ett konceptmöte. En av dem är Sara Altelind, som till vardags jobbar med både interiöra och exteriöra ljusdesignprojekt på  PE. Hon är workshopledare tillsammans med Iris Molendijk från ljusdesignstudion Helmet.

– Jag känner mig otroligt peppad och glad över att få göra det här i team med Iris. Nu ser jag fram emot att träffa de andra workshopledarna och tillsammans med dem få dyka ner i ett kreativt ljusnörderi. För mig är Lights in Alingsås en årlig påminnelse om att ljus är en konstform som kan föra människor samman. Det blir verkligen spännande att se slutresultatet av vad vi skapat tillsammans när allt sitter uppsatt mellan 6 oktober och 5 november i år, säger Sara Altelind.

Du kan läsa mer på lightsinalingsas.se

Relaterad information

Ljusdesign för trivsel, välmående och prestationsförmåga

Valet av rätt armaturer, styrsystem och ljuskällor för en fastighet gör det möjligt att spara energi, vilket gynnar både plånbok och miljö. Men det är också viktigt att skapa en ljusmiljö för människor att trivas och må bra i. PE har kompetens som täcker in alla aspekter inom belysning och ljusdesign.