Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE vinner stort järnvägsuppdrag av Trafikverket

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har av Trafikverket fått i uppdrag att projektera för ERTMS på styrområde Polcirkeln i norra Sverige.

Sträckningen Polcirkeln är en del av det svenska järnvägsnätet och sträcker sig över cirka 19 mil i Lappland. I projektet projekteras för borttagande och eller rivning av all gammal signalutrustning samt införandet och byggandet av helt nya fysiska signalsystem. Dessa ska kunna kommunicera med den nya teknik som samtidigt införs på alla svenska tåg.

– Vi har det senaste året gjort en långsiktig satsning inom järnväg för att möta marknadens stora behov av kvalificerad kompetens inom allt som rör järnväg. Vårt järnvägsteam som leds av Fredrik Broman har jobbat hårt för att få in denna affär och vi är mycket stolta över att ha vunnit ett så stort och spännande uppdrag, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på PE.

ERTMS, som står för European Rail Traffic Management System, är en ny standard och teknik vad gäller signalsystem och den införs stegvis i hela Europa. Målet är att förenkla och öka säkerheten runt framdriften av tåg rent generellt, men också för att förenkla för tågtrafik i Sverige såväl som mellan länder.

Projektet startar omgående och löper över hela år 2020 och anbudssumman är på 45 miljoner kronor. Uppdraget genomförs i samarbete med Cowi Danmark.

Ladda ned pressmeddelande