Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE vinner markansvisningstävling om nya kvarteret Tegelbruket

Pressmeddelanden

PE Teknik & Arkitektur har tillsammans med G&K Blank Fastigheter vunnit markanvisningstävlingen om ett av de första kvarteren i Skövdes nya stadsdel Mariesjö. Det vinnande förslaget kommer totalt att skapa 240 nya bostäder.

Det nya bostadsområdet är en klassisk kvartersstad i modern tappning med bland annat tegelfasader som refererar till det tegelbruk som historiskt legat på platsen. Totalt kommer förslaget att skapa 240 nya bostäder där utgångspunkten varit att människor både är lika och olika. Vi har samma basala behov, men också väldigt olika intressen och prioriteringar. Det boende som passar den ene är inte automatiskt det optimala för någon annan. Därför ska kvarteret Tegelbruket erbjuda lösningar som passar alla.

Tegelbruket riktar främst in sig på bostäder för unga familjer men kommer även innefatta 50 studentlägenheter samt 30 lägenheter för unga under 30 år. Bygget av området planeras starta under 2023. Det vinnande förslaget vann med juryns motivering ”ett mycket väl disponerat kvarter som har hög kvalitet samtidigt som det är ändamålsenligt för de boende i kvarteret. De markerade, roterade hörnhusen i varje kvartershörn håller samman och ger stadga åt kvarteret”.

– Vi är väldigt glada för att få realisera detta spännande projekt. Vår ambition var att ta fram ett kvarter som både är traditionellt med ”hus som ser ut som hus” och samtidigt är omisskännligt nutida. Det här bostadsområdet ska stå kvar väldigt länge och då måste det även hålla rent estetiskt, säger Hans-Olof Carlson, ansvarig arkitekt på PE.

För mer information, vänligen kontakta:
Arvid Linder, Kommunikationschef
Tel: +46 70 779 58 98
E-post: arvid.linder@pe.se

Om PE
PE är ett av Sveriges främsta konsultföretag med fokus på byggnader. Som samhällsbyggare skapar vi innovativa och hållbara lösningar som bidrar till att utveckla och förnya samhället. PE finns representerade i hela landet och omsätter årligen över en miljard kronor. PE grundades 2006 och är noterat på̊ Nasdaq Stockholm. Läs mer på̊ pe.se.

Bilder