Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE växlar upp satsning på infrastruktur

Pressmeddelanden

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang ökar tempot i sin satsning på erbjudandet inom infrastruktur. Som ett led i satsningen tar Linda Lönneberg, affärsområdeschef VVS-Design, över rollen som chef för affärsområdet Infrastruktur och hon tar även plats i PEs koncernledning.

De kommande tio åren planerar Sverige att genomföra infrastrukturinvesteringar på omkring 700 miljarder kronor. Det handlar både om nybyggnation och upprustning av befintlig infrastruktur och bland annat utlovas den största järnvägssatsningen i modern tid. Under hösten har PE inlett en satsning inom just järnväg där flera stora och viktiga ordrar vunnits på sistone. Nu fortsätter satsningen inom infrastruktur och Linda Lönneberg som tar över som affärsområdeschef. Linda har arbetat på PE sedan 2007 och  har varit med och byggt upp VVS-Designverksamheten från start.

– Marknaden inom infrastrukturtjänster är positiv och framåt ser vi fortsatta infrastrukturinvesteringar och goda tillväxtmöjligheter. Linda har under sina drygt tolv år som affärsområdeschef för VVS-Design skapat en engagerad, resultatinriktad och effektiv organisation. Nu ska hon leda koncernens viktiga satsning inom infrastruktur och genom att inkludera hennes roll i koncernledningen ger vi satsningen det stöd som krävs för att lyckas, säger Per Hedebäck, VD och Koncernchef på PE.

– Jag är glad för förtroendet och ser fram emot denna nya utmaning. Inom Infrastruktur har PE ett mycket kompetent team med ett ordentligt driv och vi har fått bra respons från marknaden. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kunder, säger Linda Lönneberg, affärsområdeschef Infrastruktur.

Mats Olsson, sektionschef inom VVS-Design, tar i samband med detta över rollen som chef för affärsområdet VVS-Design.

PEs koncernledning består nu av följande personer:
Per Hedebäck, VD och Koncernchef
Peter Sandberg, Finansdirektör
Åsa Holmgren, HR-direktör
Nicke Rydgren, Affärschef och M&A
Helena Liljegren, Divisionschef Arkiktektur & Management
Mathias Thorsson, Divisionschef Bygg & Anläggning
Tord Larsson-Steen, Divisionschef Industri & Energi
Kjell-Åke Johansson, Divisionschef Installation
Linda Lönneberg, Affärsområdeschef Infrastruktur
Krister Lindgren, IR-chef

Ladda ned pressmeddelande