Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE skapar modern arbetsmiljö för två kommunala förvaltningar i Linköping

Nyheter

Cirka 580 medarbetare vid Social- och omsorgsförvaltningen och Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen ska i slutet av 2025 flytta till nya lokaler i centrala Linköping. PE Teknik & Arkitekturs inredningsarkitekter har fått i uppdrag att skapa deras nya, funktionsbaserade arbetsmiljö.

De två förvaltningarna ska ta över lokaler på Drottninggatan i Linköping, där Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen tidigare huserade, innan denna verksamhet 2022 flyttade till nybyggda lokaler i området Ebbepark. Vid den flytten stod PE för det nya kontorets inredning och efter en ny ramavtalsupphandling och förnyat konkurrensavrop har PEs inredningsarkitekter återigen vunnit kommunens förtroende. För de nu tomma lokalerna PE ska ta fram ett koncept i linje med ledorden trygghet, säkerhet och en välkomnande miljö, samt föreslå och projektera fast och lös inredning som ska stödja ett funktionsbaserat arbetssätt.

Sekretess och hållbarhet i fokus

Ungefär 400 av de cirka 580 anställda är handläggare och socialsekreterare som har stort behov av sekretess. Verksamheten möter individer i behov av stöd och hjälp för att klara sin livssituation. Parallellt med säkerhet och sekretess ska miljön vara välkomnande. PE arbetar tillsammans med fastighetsägaren Lejonfastigheters arkitekt, Tengbom, för att se till att planlösningarna ligger i linje med förvaltningarnas behov. Inom ramen för inredningskonceptet kommer ytskikten att väljas för att stämma överens med husets utformning,

– Vårt uppdrag är att utforma en kontorsmiljö som stödjer ett förnyat arbetssätt och samtidigt ger tryggheten, säkerheten och den välkomnande miljö som Linköpings kommun önskar. Samtidigt har vi ambitionen att hålla ett starkt fokus på hållbarhet genom återbruk av befintlig inredning och kloka val vad gäller nya ytskikt och nyinköp av möbler och annan inredning när detta är nödvändigt, säger Jimmie McFarland, uppdragsansvarig inredningsarkitekt på PE.

Bilder

Inredningsarkitektur för kreativt samarbete

När en arbetsplats står inför en flytt eller omorganisation behöver kvalitet och funktion byggas in i en helhet som både stöttar effektiva arbetssätt och speglar organisationens värderingar. Med lång erfarenhet av stora kontorsprojekt stöttar vi kunden under resan och skapar behovsanpassade, hållbara och kreativa miljöer där alla detaljer samspelar.

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.