Gå direkt till textinnehållet
logotyp

PE projekterar upprustning av idrottsplatser i Skövde

Nyheter

Skövde AIKs fotbollsherrar har tagit klivet upp i Superettan, vilket gör att lagets hemmaarena Södermalms IP behöver anpassas. Som en följd av detta flyttar den lokala friidrotten till Södra Ryd. I ombyggnationen av de båda idrottsplatserna anlitas PE Teknik & Arkitektur för byggprojektering.

Svenska fotbollförbundets regelverk för spel i Superettan gör att Södermalms IP måste byggas om senast till säsongen 2025. Skövde AIKs fotbollsspelare har tidigare samsats med ortens friidrottare, men dessa kommer nu att flytta sin verksamhet till idrottsplatsen vid Fjärilskolan i Södra Ryd. Med Byggdialog som generalentreprenör ska kommunen rusta upp båda idrottsplatserna och anpassa dem för sin respektive nya funktion. PE hjälper till med projektering i båda delprojekten. Projekteringsarbetet inleddes under våren 2023 och beräknas avslutas 2024.

– PE har stor erfarenhet av att bygga bra och kostnadseffektiva idrottsanläggningar. Det känns roligt att vi nu får vara med och ge både fotbollen och friidrotten i Skövde ett lyft. I Södra Ryd är vi involverade i nyproduktionen av ett måltorn, medan vår insats blir större på Södermalms IP, där vi projekterar en ny läktarbyggnad med omklädningsrum och andra lokaler, förklarar Oscar Stanser, sektionschef Byggnad på PE.

Bilder

Välkommen med din förfrågan

Vill du att vi kontaktar dig angående en offert, en specifik fråga eller ett för att boka ett möte? Beskriv ditt ärende så ser vi till att du blir kontaktad av rätt person hos oss. Vill du bli en del av vårt team? Connecta och gör din ansökan på pe.se/karriar.