Gå direkt till textinnehållet
logotyp

Integra Engineering byter namn till PE

Pressmeddelanden

Integra Engineering som förvärvades i slutet av 2018 byter idag namn till PE. Integra är företagets hittills största förvärv och efter ett år av integrationsarbete sammansmälter nu de två bolagen helt. Tillsammans blir nu Integra och PE en av marknadsledarna inom byggkonstruktion i Sverige.

Integra startade 1999 och är specialiserade på byggkonstruktion inom såväl byggsektorn som industrin med specialisttjänster inom byggprojektledning, byggnadsfysik, markprojektering och brandskyddsprojektering. Tillsammans med PEs medarbetare blir man nu över 200 personer som arbetar inom byggkonstruktion och man har lokala kontor i Trollhättan, Göteborg, Karlstad, Stockholm, Jönköping, Örebro, Malmö, Linköping, Uddevalla och Visby. I västregionen har PE nu totalt över 400 medarbetare.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi nu nått i mål med integrationen av Integra. Tillsammans är vi nu en av marknadsledarna inom byggkonstruktion i Sverige. Vi har hela tiden haft en stor samsyn på vikten av en stark kultur där samverkan och engagemang står i fokus och nu är vi redo att ta nästa steg tillsammans, säger Mathias Thorsson, divisionschef Bygg & Anläggning där Integra nu ingår.

Förvärvet och integrationen av Integra Engineering är i linje med PEs tillväxtstrategi med målet att ta ledande positioner inom lönsamma marknader och verksamhetsområden. Under året har arbetet med att integrera Integra i PEs verksamhet flutit på enligt plan. Den sista pusselbiten i integrationen läggs nu när även namnet byts ut.

– Det känns väldigt bra att vi nu slutfört integrationsprocessen. Det är många som jobbat hårt för att få denna process att flyta på så pass bra som den gjort. Nu ska vi fortsätta utveckla vår affär och ge kunderna vårt fulla fokus, säger Jonas Sindler, tidigare VD på Integra och tillträdande affärsområdeschef inom divisionen Bygg & Anläggning på PE.

Ladda ned pressmeddelande