Jakob Bengtsson sitter på vårt kontor i Aura i Malmö och arbetar som VVS-designer och gruppchef. Han kom till PE i april 2021 och förutom att projektera VVS i olika stadier i byggprocessen ägnar han just nu mycket tid åt att söka nya konsulter, målet är nämligen tydligt: han vill växa verksamheten i syd.

Med sydlig tillväxt i sikte

Varför tycker du att det är viktigt att växa?
För att kunna göra verklig skillnad för våra kunder och vårt samhälle behöver vi bli fler. I Malmö och region syd är vi relativt små och det vill jag vara med och ändra på. Det är en enorm marknad och våra kunder behöver mer hjälp med hållbara lösningar inom alla våra kompetensområden. Vi har ett stort och fint kontor som vi vill fylla med nya kompetenta och roliga kollegor som kan hjälpa oss att göra mer skillnad.

När känner du att du kan göra mest skillnad för dina kunder?
Det var en svår fråga. Jag tycker att förutsättningarna för att göra skillnad är som bäst när kundens behov är väldefinierat och vi på PE har kunskap och kompetens att leverera en lösning över kundens förväntan. Då känner jag att jag gjort skillnad.

Har du något spännande uppdrag på gång just nu?
Just nu gör jag en utredning av ett luftbehandlingsaggregat till ett hyreshus. Problemställningen är att de inte får ut något luftflöde trots att fläktarna går på maximalt varvtal och ger så mycket tryck ut till kanalsystem som möjligt. Det är inte hållbart och är inte en bra miljö att bo i för hyresgästerna. Vi kan göra stor skillnad och i sådana projekt är det väldigt roligt att titta på anläggningen och kartlägga var flaskhalsarna ligger någonstans. Vetskapen att hyresgästerna och fastighetsägarna också kommer få svar på varför det fungerar så dåligt och förhoppningsvis anlita oss för att lösa problemen gör det tillfredsställande att skicka rapporten.

Vem är Jakob utanför arbetsplatsen?
Jag kommer ursprungligen från Snapphanebygden Östra Göinge och har bott i Malmö sedan 2008. Mina fritidsintressen inkluderar träning och försöker göra minimum tre pass i veckan. Under pandemin har jag även blivit intresserad av musik så har införskaffat både gitarr och synt för lite avkopplande kreativitet. Har också ett väldigt stort intresse för matlagning så på helgerna blir det oftast någon intressant maträtt som tillagas.

Vad betyder en värdering såsom engagemang för dig?
Engagemang för mig betyder att leverera bra handlingar till vår kund. Att alltid göra det där lilla extra som skapar ett mervärde. Jag försöker alltid att tänka ett varv till för att hitta bra lösningar till kundens problem.

Vad får dig att stanna kvar på PE?
Det är att jag har roligt på jobbet. Jag är stolt över mitt jobb, mina kollegor och min arbetsplats och mycket mer än så begär jag inte.